متخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه
علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در ادامه چاقی را عاملی برای بروز این بیماری
ها دانست و گفت : 30 درصد از افراد جامعه ما دچار چاقی هستند ، پدیده چاقی
به ویژه در بانوان رو به افزایش است ، دیابت ، چربی خون و مصرف دخانیات
نیز از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است .
وی بر لزوم ترویج مصرف
کمتر چربی و گوشت قرمز و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات تاکید کرد و گفت : مصرف
لبنیات در تهران و شهرهای بزرگ نصف معیارهای استاندارد است ، مصرف سبزی و
میوه بشدت کاهش یافته و خانواده ها به سمت مصرف فست فودها گرایش پیدا کرده
اند .
دکتر سیاوش بابا جعفری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و
متخصص تغذیه نیز دراین کنگره علمی گفت : نمی توان یک برنامه غذایی برای
همگان تجویز کرد و به صراحت به افراد گفت شکر و چربی نخور ، علوم جدید مصرف
برخی اقلام از جمله تخم مرغ که پیشتر مضر تشیخص داده شده بود را اکنون
مفید می داند ، توصیه های غلط بیش از عادات غلط غذایی به جامعه ضربه می زند
.
بابا جعفری ادامه داد : متاسفانه برای اصلاح برنامه غذایی جامعه وقت و
هزینه کافی صرف نشده است ، 95 درصد از بودجه تحقیقاتی کشور در حوزه غذا و
دارو به امور دارویی اختصاص می یابد ، سیاستگذاران کشور ما در امور غذا و
دارو بیش از آن که گرایش و تخصص غذایی داشته باشند تخصص دارویی دارند و به
این سمت گرایش پیدا کرده اند .
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی
شیراز ادامه داد : فراوانی غذاهای بیرون بر ، فست فودها ، افزایش
کربوهیدارتها ، مصرف بالای نوشیدنی های شیرین آفتی برای جامعه ما است .