شفا آنلاین : «دیورتیکولوز» یا بیماری «دیورتیکولی» عارضهای است که در صورت ابتلا به آن چندین «دیورتیکول» در روده رشد میکند و بروز آن در زیر سن 40 سالگی نادر است.
به گزارش شفا آنلاین ، این دیورتیکولها برآمدگیهای مخاطی هستند که در پی تضعیف لایههای عضلانی جداره روده و اغلب در سمت چپ آن بروز میکنند و معمولا سایز کوچکی دارند.
به طور معمول در افرادی که در رژیمغذاییشان میزان کافی فیبر خوراکی وجود ندارد، یبوست دیده میشود. این عارضه و فشار واردشده بر جداره روده باعث میشود در سطح بیرون آن دیورتیکولها تشکیل شوند.
اغلب افراد مبتلا به دیورتیکولوز هیچ گونه علائمی ندارند و ممکن است فرد سالها پیش از بروز علائم به این بیماری مبتلا شده باشد اما گاهی نیز درد و حساسیت در بخشی از روده که مبتلا شده، بروز میکند. هنوز مشخص نیست که دیورتیکولوز عارضهای به دنبال داشته باشد اما اگر این بیماری عارضهای داشته باشد میتواند خطرناک شود و این عوارض شامل خونریزی، عفونت و سوراخ شدن دیورتیکولها هستند. همچنین خونریزی آهسته ممکن است به کمخونی و خونریزی سریع از راه مقعد منجر شود و گاهی نیز به عفونت دیورتیکولها و ایجاد آبسه منجر شود.
به گفته پزشکان بهترین مقابله با دیورتیکولوز، پیشگیری از یبوست است که میتوان با مصرف مواد خوراکی حاوی فیبر زیاد، نوشیدن مقدار کافی مایعات و انجام فعالیتهای ورزشی از این بیماری پیشگیری کرد.
همچنین در برخی موارد شدیدتر این بیماری، عمل جراحی پیشنهاد میشود که ناشی از رشد سوراخهای موجود روی دیواره دیورتیکول است.
به گزارش ایسنا به نقل از خلیج تایمز، بیماری دیورتیکولوز برای سالها بیماری کشورهای غربی در نظر گرفته میشد هرچند با غربی شدن عادات غذایی در کشورهای در حال توسعه این بیماری هماکنون در بیشتر کشورها شایع شده است.
ک/زا