کد خبر: ۱۲۳۶۵۰
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 17
شفاآنلاین :سلامت >معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با ابراز تاسف عمیق از آمار تلفات رانندگی در کشور وضعیت مرگ های زودرس و سن امید به زندگی در بدو تولد در ایران را تشریح کرد.
به گزارش شفاآنلاین، دکتر رضا ملک زاده بعد از ظهر شنبه در مراسم افتتاح اولین مرکز تحقیقات روش های پیشرفته و کم تهاجمی در بیمارستان پارس، گفت: سن امید به زندگی در بدو تولد، شاخص خیلی مهمی برای بررسی وضعیت سلامت در کشور است.

وی با اعلام اینکه در سال های ۴۸ تا ۴۹ ، سن امید به زندگی در بدو تولد در کشورمان ۵۲ سال بود، افزود: در سال ۹۴ ، سن امید به زندگی در بدو تولد برای مردان ۷۶.۳ سال و برای زنان ۸۰.۷ سال بوده است که نشان از بهبود شاخص های سلامت دارد.

ملک زاده با اعلام اینکه سن امید به زندگی در ایران از متوسط جهانی بالاتر آمده است، ادامه داد: اگر بتوان سن امید به زندگی در مردان را بالا برد، جایگاه بهتری در دنیا خواهیم داشت.

معاون وزیر بهداشت به سیمای مرگ در ایران اشاره کرد و افزود: ۵۰ درصد مرگ ها در کشور ناشی از سکته های قلبی و مغزی، ۲۰ درصد سرطان ها و مابقی مربوط به بیماری های مزمن غیرواگیر است.

وی با اعلام اینکه میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماری های مزمن غیرواگیر از ۸۱ درصد به ۵۰ درصد رسیده است، گفت: متاسفانه مرگ زودرس در ایران زیر ۷۰ سال است.

ملک زاده با اشاره به اینکه ۳۷۰ هزار مرگ و میر در سال ۶۹ در کشور داشته ایم، ادامه داد: این آمار در سال ۹۲ به ۲۹۲ هزار مرگ رسیده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: مسئله اصلی در وقوع مرگ و میرها در کشور، بیماری های غیرواگیر است که منجر به مرگ های زودرس می شود.

ملک زاده بر ضرورت همکاری مراکز خصوصی در ارتقای سلامت مردم تاکید کرد و گفت: بیمارستان های خصوصی می توانند با اعمال جراحی که انجام می دهند، به نظام ثبت بیماری ها در کشور کمک کنند.

وی با اعلام اینکه مرکز ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی به مراکز خصوصی که تحقیقات در حوزه سلامت انجام دهند، بودجه می دهد، افزود: در حال حاضر ۶۰۷ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت فعالیت دارند که ۳۰۰ میلیارد تومان گردش مالی آنهاست.

ملک زاده از وجود ۴۷ مرکز رشد در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور خبر داد و گفت: ۱۹ اتاق تمیز داریم که محصولات دارویی در اشکال مختلف را تولید می کنند.

معاون وزیر بهداشت همچنین از تولید ۳۴۰ محصول دارویی در شرکت های دانش بنیان خبر داد و افزود: معتقدیم که مراکز بخش خصوصی می توانند کمک بزرگی به نظام سلامت کشور بکنند.

علل مرگ و میر در ایران
معاون وزیر بهداشت در مورد علل مرگ و میر در ایران گفت: طبق آمار وزارت بهداشت، 51 درصد مرگ و میرها در اثر سکته های مغزی و قلبی، 22 درصد در اثر سرطان ها و بقیه موارد در اثر بیماری های مزمن رخ می دهد.
ملک زاده افزود: به طور کلی 81 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری های مزمن غیرواگیر در ایران است که باعث مرگ زودرس (مرگ زیر 70 سال) در جامعه ایرانی می شود.


وی ادامه داد: درحال حاضر مساله و مشکل اصلی حوزه سلامت بیماری های غیرواگیر هستند بنابراین در اولویت برنامه های تحقیقات پزشکی قرار دارند و بیمارستان های خصوصی نیز می توانند در مراکز تحقیقاتی خود روی آنها فعالیت کنند.
ملک زاده در مورد آمار مرگ و میر نیز توضیح داد: 31 هزار نفر از افراد زیر 55 سال سالانه در اثر سکته های قلبی و مغزی، 10 هزار نفر در اثر سرطان ها، 2 هزار و 400 نفر در اثر بیماری های ریوی و 870 نفر در اثر بیماری های کبدی جان خود را از دست می دهند.
وی همچنین آمار تلفات جاده ای در کشور را خجالت آور دانست و گفت: سالانه 10 هزار نفر از افراد زیر 55 سال در کشور ما در اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند که در مقایسه با سایر کشورها آمار بسیار بالایی است.
مرکز تحقیقات پیشرفته روش های کم تهاجمی بیمارستان پارس امروز با حضور جمعی از مسئولان این بیمارستان و دکتر ملک زاده گشایش یافت.


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
بهروزبرومند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
0
0
با سپاس و ستایش از دست آوردهای درخشان استاد سرور دکتر رضاملک زاده که بدرستی از چهره های درخشان آموزش و پژوهش ایران هستند. امیدوارم همانگونه که در سخنرانی خود در بیمارستان پارس گفتند بتوانند با پژوهش های ارزنده خود راهی برای کاهش مرگ و میر در پی بیماری های غیرواگیر مانند دیابت شیرین،پرفشاری خون و نارسائی کلیه پیدا کنند. و مردم نیز اندرز ایشان را برای کم نمودن خورد و خوراک و کاهش وزن پیگیری کنند.تا نشانگان متابولیک کمتر شود.پژوهش در بیمارستان های خصوصی نیز بسیار کاری شایسته و بایسته میباشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: