وی ادامه داد: تقابل بین طب سنتی و طب مدرن در حال حاضر وجود دارد و به نظر میرسد که تا مدت مدیدی نیز ادامه داشته باشد.
این پزشک عمومی افزود: در این خصوص به نظر میرسد که سلیقهای رفتار میشود، در حالی که مفهوم طب سنتی به درستی درک نشده است و این باعث میشود زمانی که از طب سنتی حرف میزنیم پزشکان طب مدرن در این خصوص گاهی جبههگیری داشته باشند.
خرم افزود: به نظر میرسد که هم طب سنتی و هم طب مدرن در تشخیص بیماری یک روش را با شیوههای متفاوت طی میکنند، این در حالی است که طب سنتی به بررسی طبع و مزاج افراد میپردازد و در جهت درمان افراد با شناسایی طبع آنها قدم برمیدارد، اما طب مدرن از آزمایشها و بررسی آنها مشکل و بیماری افراد را شناسایی و در جهت درمان اقدام میکند.
وی با اشاره به اینکه طب سنتی در میان مردم از لحاظ فرهنگی قدمت بیشتری دارد، ادامه داد: این باعث میشود تا تمام مردم ضمن نزدیکی و آرامش خاطری که نسبت به این روش دارند روشهای نادرست و باورهای خود را در خصوص مواد درمانی و داروهای گیاهی وارد این مهم کنند و به همین خاطر به نظر میرسد که طب سنتی و اجرای آن در جامعه سخت باشد.
این پزشک طب سنتی افزود: طب سنتی باید مورد قبول جامعه مدرن قرار گیرد و از همین منظر است که ما نیازمند یک انقلاب در این حوزه هستیم و باید جسورانه قدم برداریم. در این زمینه به تحقیقات و پژوهشها روی آوریم. همانطور که کشورهای دیگر نظیر آلمان و چین در این حوزه فعالیت دارند و مقالات خود را در مجامع علمی نشر میدهند.
وی با اشاره به اینکه طب سنتی در واقع همان طب اسلامی است که در احادیث ائمه و معصومین (ع) دیده میشود، گفت: اگر به درستی به این طب نگاه شود میتوان به یک انقلاب پزشکی دست یافت.
خرم گفت: همواره این ترس که با روی کار آمدن طب سنتی متخصصان طب مدرن در زمینه اشتغال دچار مشکل میشوند، باعث میشود تا نگاهها به طب سنتی ناامیدکننده باشد.
این متخصص طب سنتی با اشاره به این موضوع که طب سنتی ما هنوز به طور علمی باز نشده و همچنان به صورت بحثهای اسلامی و احادیث باقی مانده است، خاطرنشان کرد: در جوامع مدرن و علمی این مباحث زیاد مورد قبول واقع نمیشود و همین باعث میشود تا طب سنتی مورد غفلت قرار گیرد.
خرم افزود: به هر طریق همواره کار در زمینه طب سنتی کاری سخت است و نیاز به اعتمادسازی و تخصصی کار کردن در این زمینه دارد، به طوری که بتوان به آینده این طب در ایران امیدوار بود.