نوشیدن مقدار زیادی آب: کم شدن آب بدن میتواند خود با
خطر لخته شدن خون و غلیظ شدن آن رابطه داشته باشد. مطمئن باشید که هیدراته
هستید. نوشیدن حداقل شش تا هشت لیوان آب در روز برای پیشگیری از این عارضه
ضروری است. برای اندازه گیریهای بصری، ادرار خود را چک کنید، اگر رنگ
ادرار زرد و روشن باشد، به اندازه کافی آب نوشیدهاید. اگر نه، باید مصرف
مایعات را افزایش دهید.
سیر: سیر خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و مصرف آن به طور
منظم باعث جلوگیری از لخته شدن خون میشود. البته با پزشکتان در مورد
میزان مصرف سیر مشورت کنید. اگر شما از داروهای رقیق کننده خون استفاده
میکنید. چون سیر میتواند با مصرف این داروها تداخل ایجاد کند.
کیوی: محققان دانشگاه اسلو ثابت کردهاند در افرادی که
روزانه 2 تا 3 عدد کیوی میخورند، فعالیت پلاکتهای خون کمتر است و
بنابراین این افراد با کاهش خطر ابتلا به لخته شدن خون مواجه هستند. خوردن
کیوی همچنین به کاهش میزان کلسترول کمک میکند.
سبزیجات برگ دار: اگرچه این سبزیجات حاوی ویتامین کا بوده
و خاصیت رقیق کنندگی خون را دارند، اما اگر شما داروی رقیق کننده خون
مانند وارفارین دریافت میکنید، باید برای میزان مصرف این داروها با
پزشکتان مشورت کنید. در بسیاری از موارد پزشکان شما را مجاب به اجتناب از
مصرف این سبزیجات میکنند.
چای: چای چه به صورت سبز یا سیاه، با دارا بودن ترکیبات
مفید و مؤثر، مانع تجمع پلاکتها و تولید ترمبوکسان گردیده و قابلیت حل شدن
لختههای ایجاد شده را افزایش میدهد. از جمله ترکیبات تاثیرگذار در چای،
میتوان به کاتچین اشاره کرد که نه تنها هم تراز آسپرین از تجمع پلاکتها
جلوگیری میکند، بلکه از تکثیر سلوله ای ماهیچهای صاف دیواره شریانها
نیز که تحت کلسترل بد، تولید و منجر به تشکیل پلاک در دیواره سرخرگها
میشود، تا اندازهای جلوگیری میکند.