کد خبر: ۱۲۳۱۶۴
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 13
شفا آنلاین>سلامت>رئیس آزمایشگاه رفرانس ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون ایران، از ارائه گزارش تشکیل سامانه اطلاعاتی کشورهای عضو خون های نادر برای ۲۲ کشور دنیا، با همکاری نماینده برزیل خبر داد.
به گزارش شفا آنلاین، سی و چهارمین کنگره انجمن بین المللی انتقال خون  ۱۳ تا ۱۸ شهریور ۹۵ مصادف با ۳ تا ۸ سپتامبر در دوبی برگزار شد.

در این کنگره دکتر علی اکبر پورفتح اله مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران، دکتر مهتاب مقصودلو قائم‌مقام و معاون آموزشی و پژوهشی موسسه عالی طب انتقال خون و عضو کارگروه اهدای خون ISBT و مصطفی مقدم رئیس آزمایشگاه رفرانس ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون و عضو هیئت اجرایی کارگروه ایمونوهماتولوژی و کارگروه خون های نادر ISBT حضور داشتند.

نخستین مقاله که در سی و چهارمین کنگره بین المللی انتقال خون ارائه شد، پژوهشی بود که دکتر علی اکبر پورفتح اله مدیرعامل سازمان انتقال خون و دکتر عبدالمجید چراغعلی دو تن از نویسندگان اصلی آن به همراه جمعی از همکاران انتقال خون هستند که با همکاری سازمان جهانی بهداشت منطقه و دفتر مرکزی این سازمان در ژنو انجام شده است.

این مقاله که با عنوان وضعیت سلامت و کفایت خون در منطقه مدیترانه شرقی تهیه شده است، توسط نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی ارائه شد.

همچنین مقاله دیگری که دکتر علی اکبر پورفتح اله و دکتر مهتاب مقصودلو، معاون آموزشی و پژوهشی موسسه عالی طب انتقال خون نویسنده آن بودند، با عنوان عوامل خودکفایی خون سالم برپایه اهداکنندگان داوطلب از سوی دکتر مقصودلو در این کنگره معتبر بین المللی ارائه شد.

دکتر مهتاب مقصودلو از ایران، در این کنگره ریاست یکی از پنل ها با عنوان «سازماندهی و مدیریت» را بر عهده داشت و در کارگروه اهداکنندگان نیز تجربیات ایران را ارائه کرد.

در این کنگره مصطفی مقدم رئیس آزمایشگاه رفرانس ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون و عضو هیئت اجرایی کارگروه ایمونوهماتولوژی و کارگروه خون های نادر ISBT ، سه سخنرانی با عناوین اهمیت «آنتی بادی های مهم از نظر بالینی»، ارائه «گزارش در کارگروه خون های نادر با عنوان چالش های موجود در تهیه و حمل و نقل و هزینه تهیه یک کیسه خون منجمد» و نیز در سخنرانی آخر به اهمیت «تامین خون های نادر برای بیماران و وصل شدن به شبکه جهانی خون های نادر» ارائه نمود.

به گفته وی، از دیگر فعالیت های ایران در این کنگره بین المللی ارائه گزارش با همراهی نماینده کشور برزیل در مورد تشکیل سامانه اطلاعاتی کشورهای عضو خون های نادر برای ۲۲ کشور و شناسایی فعالیت های انجام شده در حوزه ایمنو هماتولوژی و خون های نادر برای کشورهای عضو است.

رئیس آزمایشگاه رفرانس ایمونوهماتولوژی سازمان انتقال خون افزود: در این کنگره با پیشنهاد هیئت اعزامی از کشور سوئیس مقرر گردید سالانه ۵ مورد از گروه های خونی نادر که تشخیص آنها نیاز به مشاوره و تحقیق بیشتری دارد جهت بررسی به کشور سوئیس ارسال و مشترکا مورد تحقیق و آزمایش قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، پیش از این نیز سازمان انتقال خون ایران با توافقات انجام شده با کشور فرانسه برای نخستین بار موفق به تشخیص و تایید ۳ گروه خونی بسیار نادر شده بود.

در ادامه مصطفی مقدم گسترش سامانه اطلاعاتی خون های نادر، صدور کارت معتبر برای اهدا کنندگان و دریافت کنندگان خون های نادر و تشکیل کارگاه های تخصصی در رابطه با گروه خون (Rh (D و زیر گروه های مرتبط با آن را از دیگر فعالیت های این کنگره خواند.

این گزارش حاکی از آن است که در کنگره یاد شده بیش از ۲۸۰۰ نفر از شخصیت های علمی از ۹۷ کشور جهان شرکت داشتند. از سازمان انتقال خون ایران نیز، ضمن شرکت جمعی از همکاران، ۲ مقاله برای سخنرانی و ۱۵ پوستر علمی پذیرفته و ارایه شد.

سیده لیلا موسوی دهاقانی، دانشجوی موسسه عال آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون، موفق به دریافت جایزه پژوهشی (گرانت) محققین جوان آکادمی در کنگره شد.

دوره بعدی کنگره بین المللی انتقال خون سال ۲۰۱۸ در مونترال کانادا برگزار می شود.

برچسب ها: کنگره ، سلامت ، خون
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: