کد خبر: ۱۲۱۹۷۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - 2016September 04
شفاآنلاین>تغذیه>انجیر سرشار از ویتامین های خانواده B است و با افزایش میزان سروتونین بدن باعث ایجاد سرخوشی و نشاط هر چه بیشتر می شود. این میوه کوچک و خوشمزه خواص فوق العاده ای دارد که علاوه بر برطرف کردن یبوست برای استحکام استخوان ها و سلامت دستگاه تنفسی نیز مفید است. در ادامه قصد داریم شما را با گوشه ای از خواص این میوه خوشمزه آشنا کنیم.

سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

انجیر حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف به ویژه ترکیبات فنولیکی از خانواده فلاوونوئیدها است. پوست آن که خوشبختانه مصرف می شود حاوی ترکیبی از انواع آنتی‌اکسیدان‌های این میوه است. انجیرهای تیره رنگ در مقایسه با انواع روشن آن آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد. باید بدانید که انجیر تازه حاوی آنتی‌اکسیدان بیشتری از انجیر خشک است. چون برخی از ترکیبات فنولیکی موجود در میوه در روند خشک شدن آن ها از بین می روند. البته انجیر خشک نیز حاوی قدرت آنتی‌اکسیدانی هست اما میزان آن کمتر از دیگر میوه های خشک مانند زردآلوی خشک، آلو خشک و کشمش تخمین زده شده است. این میوه های کوچک حاوی میزان کمی کاروتنوئید و همچنین لیکوپن، لوتئین و بتاکاروتن هستند.

 

 

آنتی‌اکسیدان‌ها مساوی سلامتی

نتایج بررسی های متعدد نشان داده است میوه‌هایی که حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها هستند برای پیشگیری از برخی بیماری‌ها مانند بیماری های قلبی وعروقی بیشترین تاثیر را دارند. آنتی‌اکسیدان‌های خانواده فلاوونوئیدها باعث پیشگیری از رشد سلول های سرطانی می شوند. بنابراین برای داشتن قلبی سالم و دور ماندن از سرطان حتما انجیر میل کنید.

 

 

ویتامین‌ها و مواد معدنی

انجیر با آن قد و قواره کوچک خود منبع ویتامین ها و مواد معدنی است. انجیر تازه منبع خوب ویتامین های B۱،B۵،B۶ و همچنین ویتامین K برای خانم هاست. این میوه همچنین حاوی مس، منگنز و منیزیم نیز می باشد. اگر مایل هستید ویتامین های انجیر خشک را نیز بدانید باید بگوییم با منبع ویتامین A، ویتامین K، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم و پتاسیم طرف هستید.

 

 

سلامتی دستگاه گوارش و تناسب اندام

در حالت کلی مواد غذایی حاوی فیبر باعث کاهش خطر سرطان کولون می شوند. فیبرهای محلول به کنترل کلسترول و قند خون و همچنین میزان انسولین کمک می کنند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت نوع دو را از بدن دور می‌سازند. انجیر و به خصوص دانه های ریز آن به دلیل دارا بودن فیبرها برای مقابله با یبوست بسیار موثر است. مصرف منظم انجیر به هضم غذا و عبور آن در دستگاه گوارش کمک زیادی می کند. یادتان باشد که دفع راحت باعث کاهش احساس نفخ شده و روده ها را تمیز نگه می دارد. علاوه بر این انجیر به دلیل دارا بودن فیبر باعث برطرف کردن سریع احساس گرسنگی می شود. در نتیجه این میوه برای افرادی که دغدغه کنترل وزن دارند و یا رژیم گرفته اند میوه مناسبی محسوب می‌شود. می توانید این میوه را به صورت دسری خوشمزه، سیر کننده و سبک میل کنید.

 

 

سلامت مجاری تنفسی

استفاده از انجیر به صورت شربت برای برطرف کردن ترشح برونش ها مناسب است. در واقع انجیر برای مقابله با آسم، برونشیت مزمن، لارنژیت، آنژین و همچنین تراکئیت (عفونت نای) موثر عمل می کند. خاصیت نرم کننده، خلط آور و ضدسرفه این میوه کمک زیادی برای مقابله با سیاه سرفه یا ذات الریه می کند.

 

دوست سلامت بانوان

انجیر را یک میوه زنانه می دانند. چون برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های زنانه مانند فیبرم، آمنوره (عدم قاعدگی)، عدم تخمک گذاری یا علائم پیش از قاعدگی مفید است. در واقع انجیر در کنترل و تنظیم تخمک گذاری نقش دارد و مصرف آن برای خانم های باردار توصیه می شود. گفتنی است که مصرف این میوه در زمان زایمان تاثیر زیادی در باز شدن دهانه رحم دارد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: