محققان بر این باورند که استفاده گسترده از ضد قارچها در محصولات کشاورزی یکی از دلایل اصلی افزایش مقاومت دارویی قارچی است که همچون افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی برای درمان عفونتهای باکتریایی در انسان نگرانکننده است.
پرفسور "آدیلیا واریس" از دانشگاه "آبردین" اسکاتلند گفت: تشابه نزدیکی بین مقاومت قارچی و باکتریایی وجود دارد اگرچه مشکل پیش رو با مقاومت قارچی نگران کنندهتر است. در حال حاضر بیش از ۲۰ نوع مختلف از ترکیبات آنتی باکتریال وجود دارند در حالی که تنها چهار دسته ترکیب ضد قارچی موجود هستند.
قارچها عامل بروز انواعی از بیماریها هستند که میتوان آنها را تقریبا بدون سختی درمان کرد. هر چند برخی از انواع آنها پیامدهای جدی را متوجه فرد میسازد.
به نقل از روزنامه ایندیپندنت، مجموع مرگ و میر ناشی از بیماریهای قارچی در جهان با تلفات بیماری مالاریا برابر است. به گفته کارشناسان روزانه افراد بیش از ۱۰۰ هاگ "آسپرژیلوس" را تنفس میکنند که به طور طبیعی سیستم ایمنی با آنها مقابله کرده اما در زمان ابتلا به برخی بیماریها توانایی بدن برای سرکوب کردن آنها از بین میرود.