کد خبر: ۱۱۸۷۹۸
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - 2016August 09
شفا آنلاین>سلامت>یزد از استان‌هایی است که در زمینه ابتلا به دیابت رشد بالایی دارد و یکی از عوارض ناخوشایند آن زخم پای دیابتی است.
به گزارش شفا آنلاین،یزد از استان‌هایی است که در زمینه ابتلا به دیابت رشد بالایی دارد. بیماری دیابت عوارض ناخوشایندی از جمله زخم پای دیابتی دارد. اگر زخم پای دیابتی به موقع درمان نشود خسارات جبران ناپذیری به فرد وارد خواهد کرد؛ از جمله قطع پا که متاسفانه آمار بالایی در کشور و استان دارد.

  طی چند سالی که مرکز تحقیقات و درمان دیابت استان راه‌اندازی شده، خدمات خوبی به بیماران دیابتی ارائه شده است. به تازگی برای جلوگیری از قطع پای بیماران دیابتی کلینیک زخم پای دیابتی در این مرکز راه اندازی شده است. 

مدیر مرکز تحقیقات و درمان دیابت استان گفت: به هرگونه آسیب و عوارض دراز مدتی که در پای بیماران دیابتی ایجاد می‌شود و نتیجه مستقیمی با دیابت دارد، سندرم یا زخم پای دیابتی می‌گویند. در این نوع زخم، خون رسانی کافی به پا و دست انجام نمی‌شود. پای فرد دچار بی‌حسی و از کار افتادگی اعصاب خواهد شد و اگر به موقع درمان نشود، به قطع پا منجر می‌شود. 

سید محمدرضا آقایی تصریح کرد: روش‌های درمانی مانند انواع جراحی یا روش‌های درمانی بدون جراحی برای درمان این نوع زخم انجام می‌شود. روش‌های درمانی دارویی و استفاده از جوراب‌های مخصوص، کفش‌های طبی و مراقبت خانگی از جمله روش‌های بدون جراحی است. همچنین ممکن است فرایندها و روش‌های درمانی پیچیده‌تری مانند درمان‌های جراحی برای برداشتن و ترمیم زخم‌ها و پینه‌ها یا این‌که برداشتن قسمتی از عضو نیاز باشد. بیماران دیابتی باید در پیشگیری از زخم پا دقت کنند و در گرفتن ناخن، زخم شدن پاها و انتخاب کفش مناسب دقیق باشند. 

وی افزود: با توجه به رشد زخم پای دیابتی در بین بیماران دیابتی و مهم بودن پیشگیری از عوارض ناگوار آن و برای مراقبت مستمر از زخم‌های بیماران دیابتی، کلینیک زخم پای دیابتی در مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد راه‌اندازی شد و بیماران می‌توانند با مراجعه به این کلینیک از شیوه‌های نوین درمان زخم پا بهره‌مند شوند. 

آقایی در پایان با اشاره کرد؛ در این کلینیک یک تیم، پزشک، متخصص غدد، جراح و پرستار حضور دارند که بیمار را چکاپ می‌کنند و پای او را مورد بررسی قرار می‌دهند. در این کلینیک با اسکن کف پای بیماران دیابتی، نقاط فشار، نقاطی که خون‌رسانی به آنها کمتر است و عصب‌هایی که کارکرد معمول خود را از دست دادند به کمک دستگاه فوتو اسکن شناسایی می‌شوند و کفی مناسب که قابل استفاده در همه کفش‌هاست به بیمار ارائه می‌شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: