به گزارش شفا آنلاین، احمد حمزه در مورد آمارهای سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اینکه میزان توان بارداری زنان ایرانی رو به کاهش است، تصریح کرد: متاسفانه ناباروری در جامعه رو به افزایش است از این رو نیاز است این موضوع به عنوان زنگ خطری جدی تلقی شده و حمایت های اقتصادی و بیمه ای از زوجین نابارور در دستور کار قرار گیرد.
وی، بر لزوم حمایت اقتصادی و بیمهای از زوجین نابارور تاکید کرد و یادآور شد: متاسفانه به دلیل هزینه بالای درمان ناباروری شرکتهای بیمهای تمایل چندانی برای حمایت از درمان زوجین نابارور ندارند بنابراین می طلبد تدابیر لازم برای تحقق حمایت بیمه ای از درمان ناباروری اندیشیده شود البته حمایت بیمه ها از زوجین نابارور در پایداری خانواده ها و همچنین جلوگیری از طلاق و کاهش نرخ جمعیت بسیار موثر است.
حمزه بر لزوم توجه به سیاست های افزایش جمعیت تاکید کرد و ادامه داد: توجه به سیاست های افزایش جمعیت در جلوگیری از کاهش زاد و ولد و پیرشدن جمعیت بسیار موثر است.
وی عوامل ارثی، ژنتیکی، تحصیلی، محیطی را در بروز ناباروری در کشور بسیار موثر دانست و تصریح کرد: علاوه بر این موارد افزایش سن ازدواج و همچنین افزایش تولید محصولات تراریخته در بروز ناباروری ها نقش عمده ای دارد.
حمزه بر لزوم انجام اقدامات موثر برای کاهش سن ازدواج در جهت افزایش رشد جمعیت کشور تاکید کرد و گفت: تحقق این امر نیازمند رفع مشکلات اقتصادی جوانان به ویژه معضل بیکاری و تامین مسکن است.
وی ادامه داد: از آنجایی که برخی زوجین از توان اقتصادی و مالی مناسب برای فرزندآوری بیشتر برخوردار نبوده و تنها به یک یا دو فرزند اکتفا می کنند بنابراین با تبعیت از اقدامات دیگر کشورها میطلبد دولت سیاست های تشویقی مناسبی را مانند ایجاد تسهیلات تکمیلی در جهت تشویق آنها به فرزندآوری بیشتر داشته باشد.
حمزه اجرای قانون افزایش مرخصی زایمان را در جهت تشویق زوجین شاغل برای فرزندآوری بیشتر موثر دانست و افزود: به طور قطع توجه به این امر افزایش رشد جمعیت را به همراه خواهد داشت بنابراین نیاز است که این طرح در تمامی دستگاه ها به طور یکسان اجرایی شده و در صورت امکان افزایش یابد.
وی فرهنگ سازی مناسب را در جهت فرزندآوری بیشتر موثر خواند و افزود: برای جلوگیری از کاهش رشد جمعیت کشور رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید فرهنگ سازی مناسبی را در این راستا داشته باشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یادآور شد: دستگاه هایی مانند وزارت ورزش وجوانان، سازمان های حمایتی و نهادهای خیریه باید حمایت لازم را از زوجینی که از توان اقتصادی مناسب برای فرزندآوری بیشتر برخوردار نیستند داشته باشند.