شفا آنلاین>تغذیه>دکتر محمد هاشمی رئیس انجمن پیشگیری از چاقی ایران با تأکید بر اهمیت رعایت الگوی مناسب تغذیه در ماه مبارک رمضان میگوید: در طول ماه مبارک رمضان نیازهای بدن تغییر نمیکند از اینرو باید مواد غذایی و الگوی تغذیه به گو نهای انتخاب شوند که علاوه بر تأمین نیازهای بدن، سلامتی فرد نیز دچار مخاطره نشود.
به گزارش
شفا آنلاین،این متخصص تغذیه با
اشاره به هرم غذایی به عنوان یک راهبرد اساسی خاطرنشان میکند: رعایت تنوع
و تعادل اصل اساسی یک برنامه غذایی سالم است. به عبارت سادهتر میتوان
گفت در یک برنامه غذایی مناسب باید از گروههای مختلف هرم غذایی به اندازه
کافی استفاده کرد.
همچنین بهتر است مواد غذایی به گونهای انتخاب شوند که آب
مورد نیاز بدن هم تأمین شود زیرا در این ایام مصرف آب نیز به واسطه
روزهداری محدود میشود. به گفته او، وعده سحری به عنوان یکی از مهمترین
وعدههای غذایی در این ماه باید مورد توجه قرار گیرد.وی در ادامه عنوان
میکند: توصیه میشود وعده سحری معادل وعده ناهار در نظر گرفته شود. سالاد و
میوهها گزینه مناسبی برای این وعده است چراکه باعث آزاد شدن تدریجی آب و
حفظ تعادل سطح آب بدن خواهند شد. میوهها علاوه بر تأمین آب بدن، نیاز بدن
به ویتامین را نیز برطرف میکند.
آنچه مسلم است توجه به این نکته است که
نباید از غذاهای چرب و پرکالری در وعده سحری استفاده شود. این دسته از
غذاها با افزایش قند خون و به دنبال آن افزایش ترشح انسولین به گرسنگی
زودرس در همان ساعات ابتدایی روز منجر میشوند. تشنگی هم یکی از پیامدهای
استفاده از غذاهای پرچرب است.
دکتر هاشمی پیشنهاد میکند: افطار را با مایعات گرم و ولرم شروع کنید و از
کربوهیدراتهای پیچیده مانند خرما استفاده کنید تا قند خون شما تنظیم شود.
نوشیدن آب زیاد و بسیار خنک میتواند عوارض سوء هاضمه ایجاد کند.ایران