به گفته دکتر رامون استراچ، «بیش از ۴۰ سال، سیاست تغذیه ای طرفدار رژیم غذایی کم چرب است، اما ما شاهد آن هستیم که این نوع رژیم تاثیر کمی بر افزایش میزان چاقی دارد.»
وی در ادامه می افزاید: «مطالعه ما نشان می دهد رژیم غذایی مدیترانه ای غنی از چربی های گیاهی نظیر روغن زیتون و مغزیجات آجیلی در مقایسه با افراد پیروی کننده از رژیم غذایی کم چرب تاثیر کمی بر افزایش وزن یا افزایش اندازه دور کمر دارد. رژیم غذایی مدیترانه ای از فواید معروفی برای سلامت برخوردار بوده و شامل چربی های سالم نظیر روغن های گیاهی، ماهی و مغزیجات آجیلی است.»
وی همچنین اذعان می کند: «یافته های ما بیانگر این مسئله نیست که رژیم غذایی بدون محدودیت با مقادیر بالای چربی های ناسالم نظیر کره، گوشت فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین قندی، دسرها یا فست فودها مفید هستند.»
این مطالعه شامل بیش از ۷۴۰۰ زن و مرد با رده سنی بین ۵۵ تا ۸۰ سال در اسپانیا بود. شرکت کنندگان در این مطالعه از یکی از سه برنامه غذایی پیروی می کردند: رژیم غذایی مدیترانه ای با میزان کالری نامحدود غنی از روغن زیتون؛ رژیم غذایی مدیترانه ای با میزان کالری نامحدود غنی از مغزیجات آجیلی؛ یا رژیم غذایی کم چرب به معنای پرهیز از تمامی چربی های رژیمی.
تمامی شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع۲ یا در معرض ریسک بالای بیماری قلبی بودند. همچنین بیش از ۹۰ درصد از آنها دارای اضافه وزن یا چاق بودند.
بعد از گذشت ۵ سال، مصرف کل چربی در گروه رژیم غذایی کم چرب از ۴۰ درصد به ۳۷ درصد کاهش یافت و در دو گروه دیگر رژیم غذایی مدیترانه ای از ۴۰ درصد به ۴۲ درصد افزایش یافته بود.
به گفته محققان، افراد در هر سه گروه میزانی از وزن شان کاهش یافته بود: میانگین حدود ۰.۸۸ کیلیوگرم در هر فرد در گروه روغن زیتون؛ ۰.۶۰ کیلوگرم در گروه رژیم غذایی کم چرب؛ و ۰.۴۰ کیلوگرم در گروه مغزیجات آجیلی.
اندازه دور کمر تا حدودی در هر سه گروه افزایش یافته بود، اگرچه میزان آن در گروه رژیم غذایی حاوی چربی های سالم کمتر بود.