کد خبر: ۱۱۱۰۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 07
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله درگفتگو باشفاآنلاین مطرح کرد:
شفاآنلاین> از آنجايي كه برای روزه داري در ماه رمضان ، دستورالعمل كلي براي همه بيماران ديابتي وجود ندارد،بنابراین هر بيمار بايد به پزشك خود مراجعه كند تا پزشك با توجه به شرايط جسمي و شدت بيماري وي، تصميم مناسبي گرفته و او را براي روزه داري راهنمايي كند.

دكتر مجيد رمضاني- فوق تخصص غدد –درگفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین ضمن اعلام اين خبر با اشاره به دسته بندي بيماران مبتلا به ديابت افزود: به طور معمول بيماراني كه در روند درمان خود،‌انسولين مي گيرند نمي توانند در روزهاي بلند فصول گرم سال، روزه بگيرند. اين بيماران تنها در شرايطي كه از نظر سطح سواد و دسترسي به امكانات پزشكي ، موقعيت مناسبي داشته و دچار عوارض كليوي، قلبي و چشمي نشده باشند مي توانند زير نظر مستقيم پزشك روزه بگيرند.

دانشیاردانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود :اما دسته ديگري از بيماران براي كنترل بيماري خود از داروهايي به شكل قرص استفاده مي كنند. درصورتيكه تعداد قرص هاي تجويز شده براي اين بيماران كم باشد و آنها درگير مشكلات پيچيده ديابت مانند از كار افتادگي يا ضعيف شدن كليه ها و مشكلات قلبي و عروقي و حتي مشكلات چشمي نباشند، پزشك معالج مي تواند با تغييري كه در ميزان داروي روزانه مي دهد به آنها اجازه روزه گرفتن بدهد. اما نكته قابل توجه اين كه حتي اين دسته از بيماران نيز بدانند كه در صورت افت قند و يا حتي افزايش قند خون در هر ساعتي از روز بايد بلافاصله روزه را افطار كند.

وي در ادامه به گروه سوم بيماران ديابتي اشاره وتصریح کرد: اين گروه از بيماران كه بيماري خود را با رژيم هاي غذايي كنترل مي كنند و يا داروهاي سبكي مانند متفورمين استفاده مي كنند و از عوارض ديابت در امان مانده اند مي توانند تحت نظر پزشك روزه بگيرند.

دكتر رمضاني با تاكيد بر رعايت برخي مسائل از سوي روزه داران خاطرنشان كرد: ما يك ماه روحاني در پيش داريم و بايد علاوه بر بحث دارو، برخي از موارد را رعايت كنيم. از اين رو توصيه مي شود در گام نخست روزه داران فعاليت هاي خود را محدود كرده، سعي كنند در طي روز كمتر از خانه یا محیط کارخارج شوند. در صورت لزوم نيز سعي كنند بيشتر در محل هاي خنك تردد كنند كه سطح آب بدن آنها كاهش نيابد.

فوق تخصص غدد در ادامه توصيه كرد: بهتر است روزه داران افطار سبكي داشته باشند و پس از گذشت يك يا دو ساعت پس از افطار،‌ شامي سبك صرف كنند . استفاده از سحري نيز امري واجب است .

به گفته دكتر رمضاني ، بهتر است براي حفظ آب مورد نياز بدن در فاصله بين افطار تا سحر مايعات بسيار استفاده شود و البته توصیه می شود بيشتر اين مايعات آب باشد. چراكه مصرف چاي زياد و يا برخي نوشيدني ها مي تواند مشكل را پيچيده كند براي مثال مصرف چاي زياد با داشتن اگزالات و خاصيت تحريك دفع ادرار مي تواند به كم آب شدن بدن منجر شود.

وي درخاتمه هشدار داد:تمام بيماران در ماه مبارك رمضان باید داروهاي خود را در زمان معين شده مصرف كنند. اگر عارضه اي براي آنها پيش آمد در هر ساعتي از روز حتي در ساعات نزديك به افطار روزه خود را باز كنند. چراكه در صورت افطار نكردن، انجام اين فريضه ديني به بدن آسيب خواهد رساند. آسيب رساندن به بدن نیز حرام است و انسان نبايد در هنگام روزه داري فعل حرام انجام دهد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: