کد خبر: ۱۱۰۶۶۶
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 02
معاون اقتصادی بانک مرکزی: کاهش نرخ سود بانکی با توجه به نیاز بازار صورت می گیرد و اقدامات بانک مرکزی در این جهت هیچ تلاطمی در بازارهای موازی بوجود نمی آورد.
به گزارش شفا آنلاین، پیمان قربانی بیان کرد: طی دو سال اخیر هرگونه تصمیمی در زمینه نرخ سود بانکی از طرف بانک مرکزی با توجه به تمام جوانب بوده و به همین دلیل هیچ گونه تلاطمی در بازارهای موازی مثل بازار ارز و سکه بوجود نیامده است.

وی ادامه داد:‌ بانک مرکزی به اقتضایات کلان بازار، بازارهای دارایی و شرایط بانکها توجه کرده و بعد تصمیمات خودش را به اجرا در می آورد.
قربانی با بیان اینکه بازار ارز ما طی چند سال اخیر از ثبات خوبی برخوردار بوده است گفت: اگر نواسانی هم در بازار طلا مشاهده نمی شد به خاطر حملات سفته بازی نبوده بلکه بخاطر نواسانات موجود در بازارهای جهانی طلا بوده است.

وی افزود: ما هیچ گونه نگرانی از تلاطم بازارهای موازی نداریم و اقدامات بانک مرکزی سبب هیچ گونه تلاطمی در بازارهای موازی نبوده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در خصوص راهبرد بانک مرکزی در جهت نرخ های سود گفت: نرخ سود سپرده ها و تسهیلات باید از تناسب منطقی با متغیرهای کلان اقتصادی مثل نرخ تورم برخوردار باشد و هیچگاه سیاست سرکوب مالی را به همراه نداریم لذا نرخ سود سپرده ها در حال حاضر همچنان مثبت است.

وی با اشاره به شرایط تنگناهای مالی که در کشور وجود دارد اظهار داشت:‌تنگناهای اعتباری موجود در جامعه به واسطه انباشت مطالبات
معوق،‌بدهی های انباشته دولت و دارایی های غیرمالی که در تراز نامه بانکها رسوب کرده سبب چسبندگی نرخ سود بانکی شده است.

قربانی ادامه داد: بانک مرکزی از سال گذشته در بازار بین بانکی ورود پیدا کرده و نرخ های سود در بازار بین بانکی را کاهش داده و از محدوده 29 درصد به 17 درصد در اردیبهشت رسانده و زمینه را برای کاهش غیردستوری و اصولی نرخ های سود در نظام بانکی فراهم کرده است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: در حال حاضر شاهد هستیم که بانکها نرخهای سود بالای 24 درصد به سپرده های روزشمار پرداخت نمی کنند و این نرخ به 10 درصد رسیده و الزامات شبکه بانکی به اجرای نرخهای سود مصوب بسیار بهتر شده است.

وی با بیان اینکه ایجاد این زمینه گام مثبتی بوده است و ما آن را ادامه می دهیم گفت: برای کاهش نرخ سود بانکی نمی توانیم زمان مشخصی را اعلام کنیم و همه شرایط را ارزیابی کرده و در زمانیکه این شرایط مناسب باشد بانک مرکزی پیشنهاد کاهش نرخ سود را به شورای پول و اعتبار داده و این شورا تصمیم گیری می کند که نرخ سود به چه میزان کاهش پیدا کند.

قربانی افزود:‌ یکی از مسائلی که در کاهش نرخ سود بانکی در نظر خواهیم گرفت تعادل در بازارهای دارایی است.

معاون اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا بازار کشش کاهش نرخ سود را داراست گفت: بانکها واسطه مالی سپرده های مالی هستند و آن را از سپرده گذار دریافت کرده و به تسهیلات گیرنده اعطا می کند، لذا در این شرایط بانکها هیچ وقت از بالا بودن نرخ سود سپرده ها و تسهیلات دفاع نمی کنند و آنها علاقمند هستند که نرخهای سود پایین،‌ منطقی و واقعی باشد تا بتواند تسهیلات خودشان را به تولید کننده واقعی ارائه دهند.

وی ادامه داد: وقتی چسبندگی در نرخ سود بانکی بوجود می آید بانکها به صورت اتوماتیک مجبورند به سمت تسهیلات پرمخاطره بروند و با نرخ های بالاتری سپرده‌گیری کنند لذا اگر چسبندگی هم در زمینه نرخ سود بانکی وجود دارد به خاطر تنگناهای اعتباری بوده که بانک مرکزی در حال کار کردن روی این موضوع است.

اصلاح نظام بانکی طرح مهم اقتصاد مقاومتی
قربانی افزود: طرح اصلاح نظام بانکی که جزو پروژ‌ه‌های اقتصاد مقاومتی بانک مرکزی است با همکاری بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در حال پیگیری است و برخورداری از یک نرخ سود منطقی و متناسب با شرایط اقتصادی کلان کشور که به نفع همه است جزو اهداف این طرح است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: