کد خبر: ۱۱۰۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶:۵۹ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - 2016June 02
شفاآنلاین>سلامت>به افراد مسن توصیه می‌شود تا واکسن ذات‌الریه دریافت کنند؛ اما بر اساس یک مطالعه در انگلستان، این اقدام احتیاطی برای کسانی از هر سن که مبتلا به بیماری سلیاک هستند، نیز فکر خوبی است.
 به گزارش شفا آنلاین، به گفته این گروه تحقیقاتی، با وجود خطر بیشتر ابتلا به ذات‌الریه، تنها حدود یک‌چهارم از بیماران سلیاکی پس از تشخیص واکسن ذات‌الریه می‌زنند.

       پژوهشگران برای دستیابی به ارتباط میان ذات‌الریه و سلیاک، از داده‌های بیماران انگلیسی بین سال‌های 1997 تا 2011 استفاده کردند که 9803 نفر از آنان مبتلا به سلیاک بودند؛ درحالی‌که 101755 نفر دیگر، سلیاک نداشتند. هر دو گروه با نرخ مشابهی مبتلا به ذات‌الریه بودند، سالانه 42/3 مورد به ازای هر 1000 نفر در بیماران دارای سلیاک و 12/3 مورد در میان افرادی که مبتلا به سلیاک نبودند.

       محققان دریافتند که در میان بیماران زیر 65 سال با تشخیص سلیاک، احتمال ابتلا به ذات‌الریه در آن‌هایی که واکسن ذات‌الریه دریافت نکرده بودند در قیاس با اشخاص واکسینه شده، 28 درصد بیشتر بود. همچنین این بیماران 7 درصد بیشتر نسبت به گروه غیر مبتلا به سلیاک، ذات‌الریه گرفتند. فقط در افراد زیر 65 سال افزایش خطر ذات‌الریه دیده شد؛ احتمالاً به این دلیل که حتی سن بالاتر عامل خطر مهم‌تری برای ابتلا به ذات‌الریه در قیاس با سلیاک است. تنها حدود 37 درصد از بیماران سلیاکی تاکنون واکسن ذات‌الریه زده بودند و 26 درصد بیماران بعد از تشخیص بیماری، واکسن تزریق کردند. تخمین زده می‌شود در سراسر جهان از هر 100 نفر، یکی مبتلا به سلیاک است. شواهدی وجود دارد که در برخی از بیماران با سلیاک درمان‌نشده، طحال که در مبارزه با عفونت‌ها اهمیت دارد، به‌خوبی عمل نمی‌کند زمانی که این بیماران رژیم غذایی بدون گلوتن را آغاز کنند، عملکرد طحالشان شروع به بهبود می‌کند.

       مهم است که این افراد از پزشک خود مشورت بگیرند و نه‌تنها برای ذات‌الریه، بلکه برای سایر باکتری‌ها و ویروس‌ها مانند آنفلوانزا هم واکسن دریافت کنند. بیماران دارای اختلال طحال، باید هرسال واکسن آنفلوانزا و هر پنج سال واکسن ذات‌الریه بزنند.Reuters


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: