به گزارش شفا آنلاین،رسول دیناروند در مراسم معرفی دستاوردهای صنعت دارویی کشور در دولت یازدهم با بیان اینکه جوشش اقتصاد مقاومتی از اقتصاد دانش بنیان است اظهار کرد: ما با حمایت دولت میتوانیم شاهد سرمایهگذاری روی نوابغ ایران باشیم اگر نتوانیم برای آنها فرصت فراهم کنیم از کشور مهاجرت میکنند.
وی با اشاره به آمار بالای خروج نخبگان از کشور ادامه داد:مراکزی مانند مرکز رشد دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران میتوانند به دولت در حوزه داروسازی و پزشکی کمک کنند. صنعت دارو در دولت یازدهم موفق عمل کرده است.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه سیاست گذاریهای وزارت بهداشت را یکی از عوامل موفقیت این صنعت عنوان کرد و گفت: کاهش واردات، توسعه بازار داخلی در زمینه تجهیزات پزشکی و دارویی، کاهش هزینههای القایی، کنترل هزینههای مردم وهمچنین حفاظت مالی از آنها یکی از مهمترین دستاوردهای این حوزه است.
دیناروند از حمایت ویژه وزارت بهداشت از شرکتهای دانش بنیان خبر داد و افزود: شرکتهای دانش بنیان، به ازای هر یک میلیون دلار صادرات میتوانند خارج از نوبت داروی خود را تولید و ظرف سه ماه پروانه بگیرند.
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار کرد: نگاه ما همواره حذف واردات و افزایش تولید است در حالی که صادرات دارو به نفع کشور است سیاست وزارت بهداشت نیز حمایت و توسعه صادرات است و دولت نیز در این حوزه تلاش خود را انجام داده و صنعت پاسخ او را خواهد داد.
وی در خصوص آخرین وضعیت واردات و صادرات دارو در کشور گفت: ما در سال 150 میلیون دلار صادرات و یک میلیارد دلار واردات داریم این رقم باعث نگرانی نیست ولی باید به تراز مثبت تجاری برسیم. ما این موضوع را جزو اهداف اصلی خود تا سال 1404 قرار دادهایم.
علی جعفریان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مراسم ضمن اشاره به فعالیتهای مرکز رشد فناوریهای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در این مرکز 47 دارو تولید شده که 32 محصول آن ضد سرطان هستند.
سالها پیش در زمینه تامین داروی هرسپتین دچار چالش بودیم که خوشبختانه در سال 95 توانستیم این مشکل را توسط این مرکز برطرف کنیم.
وی از ارائه 10 محصول دارویی جدید در سال 95 خبر داد و گفت: امیدواریم با حمایتهای دولت فعالیتهای مرکز نیز به نتیجه برسد.
جعفریان در ادامه پارکهای علم و فناوری موجود در کشور را پاسخگوی نیاز شرکتهای دارویی ندانست و ادامه داد: این شرکتها پس از جدا شدن از مرکز رشد دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیاز به هزینه و سرمایهگذاری بالایی دارند و تعداد پارکهای موجود کفاف آنها را نمیدهد.