وی افزود: یکی از مشکلات سرمایهگذاران خارجی عدم وجود زیرساختهای مناسب از سوی شرکای داخلی است. براین اساس باید بپذیریم که تحریمها بخشی از این زیرساختها را تخریب کرده است و ساختن آن نیاز به زمان دارد، اما مطمئن هستم در کوتاهترین زمان با کمک دولت و وزارت بهداشت میتوانیم شرکای خوبی ایجاد کنیم و در یک اقدام مشترک هم فرصت سرمایهگذاری ایجاد کرد و هم شاهد رفع نیازهای سلامت در ایران باشیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: براین اساس امیدوارم این فرصت ۱.۵ روزه مناسب باشد و بتوانیم به خوبی فرصتهای سرمایهگذاری را برای شما تبیین کنیم.
هاشمی با بیان اینکه دولت مسئولیت سرمایهگذاری خارجی را بر عهده دارد، گفت: ۶ حوزه ساخت بیمارستان، تصویربرداری، آزمایشگاه، مراکز جامع بیماران سرطانی، بیمارستانهای دهان و دندان و بحث دیالیز و حمایت از بیماران کلیوی، از حوزههایی است که در سرمایهگذاری خارجی مورد توجه است.
وزیر بهداشت با اشاره به وجود ۹۰۰ بیمارستان در کشور، ادامه داد: ۵۷۰ بیمارستان دولتی در ایران وجود دارد و خریدار عمده سرمایهگذاریهای خارجی نیز فعلا دولت است.
هاشمی به شرایط سرمایهگذاری در حوزه تجهیزات پزشکی اشاره و اظهار کرد: سرمایه گذاری در بخش تجهیزات و وسایل پزشکی در بیمارستانهای دولتی مشمول ۱۵ درصد کاهش سود بازرگانی و حقوق گمرکی است. یعنی وزارت بهداشت این اختیار را دارد که در صورت سرمایه گذاری در حوزه تجهیزاتی بیمارستانهای دولتی، ۱۵ درصد سود بازرگانی و حقوق گمرکی را دریافت نکند.
وزیر بهداشت در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سئوالات آنان پاسخ داد.
وی با بیان اینکه با بیان اینکه متاسفانه در کشور عدالت در ساخت بیمارستانها رعایت نشده و اکثر بیمارستانهای ما مربوط به بیش از 50 سال قبل هستند، گفت: از طرفی با گسترش حاشیهنشینی در کشور مواجه بودیم. بنابراین باید بیمارستانهای متعددی ساخته شود و اورژانسها را تقویت کنیم. همچنین باید در زمینه برخی بیماریهای خاص بویژه بیماریهای کلیوی اقدامی در راستای حضور بخش خصوصی در این حوزه انجام دهیم تا دسترسی مردم سادهتر و گستردهتر باشد.
هاشمی با بیان اینکه دولت برای ایجاد چنین زیرساختهایی پول و منابع مالی ندارد، گفت: بنابراین تنها راه موجود استفاده از سرمایهگذاری خارجی است که در دراز مدت هم بتوانیم این سرمایهگذاریها را از محل درآمدشان بازپردخت کنیم. البته سرمایهگذاری خارجی به معنی خصوصی کردن خدمات سلامت نیست. بلکه به معنی ایجاد اشتغال و افزایش رفاه مردم است.
وی تاکید کرد: با وجود این سرمایهگذاریهای خارجی باز هم با همین نرخی که اکنون سرمایهگذاری میکنیم، در آینده نیز در بیمارستانهای مجهزتر که به مردم در آنها احترام بیشتری گذاشته میشود، شاهد ارائه خدمات خواهیم بود.
وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم بازپرداخت این سرمایهها از مسیر درآمد پروژهها گفت: برا ین اساس باید این اطمینانبخشی را در کشور ایجاد کنیم که پول سرمایهگذاران با سود منطقی بازپرداخت میشود. بنابراین باید توجه کرد که استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری خارجی در کشور علاوه بر ایجاد رفاه بیشتر برای مردم، به افزایش اشتغال نیز کمک میکند.
هاشمی در پاسخ به سئوالی درباره تعداد پروژههایی که برای ساخت بیمارستان اعلام شدهاند، گفت: پروژههای ساخت بیمارستان که در مرحله اول تعریف شدند، محدود است و باید ببینیم که چه تعداد سرمایهگذار را میتوانیم جذب کنیم و آنها چه خواستههایی دارند و چه قیمتهایی را پیشنهاد میکنند. البته این اقدامات عمیقتر از آن است که در یک همایش 1.5 روزه به نتیجه برسد. بنابراین تبادل نظر در این زمینه دو الی سه ماه طول میکشد. حال اگر متقاضی زیاد بود در قالب مناقصه این پروژهها را اجرا میکنیم و اگر نه به شیوههای دیگر تصمیمگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه این پروژهها پیوست اجتماعی داشته و خودش به نوعی پیوست اجتماعی است، گفت: البته این پروژهها ساخت و تجهیز را در بر میگیرد و بهرهبرداری از آنها نیز توسط خود ایرانیان صورت میگیرد. البته این پروژهها منحصر به بیمارستانها نیستند و بویژه در حوزههای دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی نیز آنها را اجرا میکنیم.
وزیر بهداشت در واکنش به خبر استعفای رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفت: من چیزی را تایید نمیکنم و خبر جدیدی هم وجود ندارد.