کد خبر: ۱۰۵۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۶:۵۹ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 2016April 26
شفا آنلاین>سلامت>پژوهشگران می‌گویند هنگامی که در محیط ناآشنایی می‌خوابید، فقط یک نیمه از مغزتان کاملا به خواب می‌رود و نیمه دیگر تا حدی هشیار باقی می‌ماند.
به گزارش شفا آنلاین،  یافته‌های این پژوهشگران، ممکن است توضیح‌دهنده علت به‌اصطلاح «اثر شب اول» - احساس خستگی پس از خوابیدن در یک محل جدید- باشد. این یافته‌ها در انسان تا حدی شبیه حالتی که در پرندگان و پستانداران دریایی دیده می‌شود، به این صورت که اغلب یک نیمه از مغز به خواب می‌رود و نیمه دیگر هشیار باقی می‌ماند. یوکو ساساکی، استادیار دانشگاه براون و همکارانش در این بررسی الگوهای امواج مغزی ۳۵ دانشجوی این دانشگاه را در یک آزمایشگاه خواب در طول ۵ شب ثبت کردند.

 این گروه پژوهشگران فعالیت مغزی با امواج آهسته این افراد را اندازه‌گیری کردند که همزمان با خواب عمیق رخ می‌دهد. نتایج نشان داد که در طول شب اول این دانشجویان در آزمایشگاه خواب فعالیت با امواج آهسته در برخی از نقاط نیمکره راست بیشتر از مناطق متناظر در نیمکره چپ است. اما هر چه تفاوت میان فعالیت مغز در میان دو نیمکره بیشتر بود، به خواب رفتن فرد سخت‌تر می‌شد. هنگامی که صدایی آن‌قدر بلند که فرد را از خواب سبک بیدار کند، در کنار گوش‌های راست و چپ این دانشجویان پخش شد، پخش صدا در کنار گوش راست که به نیمه چپ مغز ارتباط دارد، افراد را سریع‌تر بیدار می‌کرد.اینکه نیمکره چپ در خواب شب اول «هشیارتر» از نیمکره راست است، ممکن است یک راهبرد برای بقای انسان‌ها باشد. به این معنی که نیمه چپ مغز به‌عنوان یک مراقب در موارد خطر فرد را بیدار می‌کند.سپید
NPR
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: