شفا آنلاین>طب سنتی>گفته میشود ماده کورکومین موجود در زردچوبه به دستگاه گوارش کمک میکند و التهاب را کاهش میدهد.
به گزارش
شفا آنلاین،کورکومین ترکیبی گیاهی است که رنگ زرد مایل به
نارنجی درخشان گیاه زردچوبه را ایجاد میکند که در بررسیهای آزمایشگاهی و
روی حیوانات خواص ضدالتهابی، ضدسرطان و محافظ عصبی آن نشان داده شده است.
اما
باربارا دلاک، دانشمندی که با مرکز اطلاعات ریزمغذیهای انستیتو لینوس
پائولینگ کار میکند و اخیرا مقالات منتشرشده دراینباره را بازبینی کرده
است، میگوید: «با توجه به شواهد موجود، هنوز زود است که ادعا کنیم
زردچوبه
میتواند برای انسانها مفید باشد» در بررسیهای انسانی دراینباره، چند
کارآزمایی بالینی کوچک نشان دادهاند که کورکومین میتواند به اندازه
داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (مانند آسپیرین و ایبوپروفن) برای تسکین
سفتی و تورم مفاصل در آرتریت روماتوئید سودمند باشد و نسبت به داروهای
استانداردی که برای کاهش شدت و شعلهور شدنهای کولیت زخمیشونده تجویز
میشود، موثرتر است؛ اما دلاک میگوید: «شما نمیتوانید از یک یا دو بررسی
کوچک به نتیجهگیری قاطعی برسید و باید دراینباره بسیار محتاط باشید؛ زیرا
فراهمی زیستی (میزانی از یک ترکیب که وارد خون میشود) کورکومین خیلی کم
است.»
یک
کارآزمایی بالینی که اثر مخلوط کورکومین و سایر ترکیبات را بر گوارش بررسی
کرده بود، نشان داد که این ترکیب در افراد دارای عفونت با باکتری
هلیکوباکتر پایلوری باعث بهبود تهوع، آروغ زدن و درد معده میشود، اما بر
ریفلاکس اسید (بازگشت محتویات اسیدی معده به درون مری) تاثیر نمیگذارد؛
اما این بررسی فاقد گروه شاهد برای مقایسه بود و سایر بررسیها نشان
دادهاند که کورکومین در واقع ممکن است باعث آشفتگی معده و دلآشوبه شود.
سایر کارآزماییهای بالینی نشان دادهاند که کورکومین در افراد دچار دیابت
یا پیشدیابت ممکن است میزان حساسیت به انسولین را افزایش و میزان التهاب
را کاهش دهد، اما بررسیهای بزرگتری دراینباره موردنیاز است.
کارآزماییهای بالینی درباره تاثیر کورکومین در افراد مبتلا به بیماری
آلزایمر هم به نتایج متناقضی رسیده است.سپید
New York Times