کد خبر: ۱۰۲۷۰۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۰ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - 2016March 29
شفاآنلاین:طب سنتی>باید از تنوع بیش از حد خوراکیها در یک وعده غذایی پرهیز کرد اما در کل وعده‌ها باید با حفظ تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی به جذب تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک کرد.
به گزارش شفاآنلاین : سیدمهدی میر غضنفری، متخصص و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه افراد باید توجه داشته باشند در رژیم غذایی خود از مصرف چند نوع غذا در کنار هم خودداری کنند، افزود: خوردن چندین نوع غذا همراه هم باعث فساد در معده و ایجاد مواد زائد در بدن می‌شود زیرا هضم غذاها با هم متفاوت است و ممکن است یک نوع غذا زود هضم و بیش از حد هضم یا به اصطلاح سوخته شود و یک غذای دیگر خوب هضم نشود، نهایتا باعث فساد دستگاه گوارش و در کل بروز انواع بیماری‌ها می‌شوند.
این متخصص ادامه داد: در هر وعده غذایی باید یک نوع غذا (حداکثر دو نوع) مصرف شود و تنها در صورتی مصرف بیش از این تعداد مجاز است که به چند نکته توجه شود، نکته اول اینکه مواد غذایی مصرفی مصلح هم باشند (اصلاح کننده مضرات هم باشند) به طور مثال: ماست (یک غذای کامل است) به همراه پودر نعنا و موسیر (که بیشتر خاصیت دارویی دارند)، شیر(غذای کامل است) به همراه پودر زنجبیل (یک قاشق چایخوری در یک لیوان) و یا با عسل (برای شیرین کردن شیر) و همچنین همراه پودر کاکائو، در کنار هم مفیدتر هستند و مضرات هم را از بین می‌برند.
وی در ادامه افزود: نکته بعد اینکه میوه با فاصله کم از غذا خوردن، مصرف نشود و مصرف میوه‌ها بهتر از در میان وعده‌ها باشد ضمن اینکه مصرف چند نوع میوه در کنار هم نیز می‌تواند به سلامتی آسیب برساند، به طور مثال مصرف پرتقال، انار و کیوی، همراه هم مناسب نیست زیرا این میوه‌ها هر سه از نظر طب سنتی سرد هستند و خوردنشان همراه هم توصیه نمی‌شود و یا خوردن موز و خرما که هر دو گرم هستند نیز، دیگر نکته اینکه همراه میوه یا غذا باید توجه داشت که مایعات (آب، نوشابه، دوغ و...) مصرف نشود و همچنین استفاده اکثر سالادها به دلیل سرد بودنشان به همراه غذا توصیه نمی‌شود.
دکتر میرغضنفری در بخش پایانی تصریح کرد: برای هضم بهتر غذاها افراد می‌توانند پس از غذا مواد غذایی شیرین (مانند: چند عدد مویز، کمی عسل، خرما، نبات و یا یک مربای خانگی مثل مربای به یا مربای سیب) استفاده کنند، همچنین خوردن ترشی به همراه برخی غذاها مانند آبگوشت نیز مناسب است و نکته آخر در مورد توجه به فصل‌ها و گرمی و سردی هوا است، به طور مثال مصرف ماست به همراه اسفناج (اسفناج بخارپز) که هر دو سرد هستند در تابستان برای مقابله با گرمی هوا توصیه می‌شود.جام جم سرا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: