شفا آنلاین>طب سنتی>هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید. وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰% مصرف هل دنیا از هندوستان صدر می شود.
به گزارش شفا آنلاین،این گیاه پایا و علفی است که ریزوم آن ساقه های هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع ۴ متر خارج می شود.
یک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود که دارای گل های کوچک برنگ سفید یا سبز روشن می باشد.میوه
هل بیضی شکل، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول ۱-۲ سانتیمتر است.
دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو ه ای مایل به قرمز در آن وجود دارد که به
مصرف ادویه و خوشبو کردن غذاها می رسد.هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است.خواص داروئی:۱) هل تقویت کننده قلب است۲) بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد۳) تقویت کننده بدن است۴) ادرار آور است۵) قاعده آور است۶) مقوی سیستم هضم است۷) باعث هضم غذا می شود۸) زخم های دهان را برطرف می کند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مزمزه کنید.۹) خوشبو کننده دهان است۱۰) برای تسکین گوش درد، گرد هل را در گوش بریزید۱۱) برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع، از دم کرده هل استفاده کنید۱۲) اشتها آور است۱۳) تب را پائین می آورد۱۴) معالج سرماخوردگی است۱۵) برای تسکین درد رماتیسم مفید است۱۶) ترشی معده را برطرف می کند۱۷) ضد مسمومیت است۱۸) برای رفع بیماری های چشم مفید استطرز استفاده:دم
کرده: مقدر ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت
۱۰ دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین می توان به چایی
اضافه کرد.مضرات:مقدار مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است.