دکتر بندر ۶ معیار اثبات شده را در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده به شرح زیر عنوان می کند:
۱- حفظ وزن سالم و کنترل چربی دور شکم که با افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده مرتبط است.
۲- داشتن فعالیت های فیزیکی متعادل که می تواند شامل تمیزکاری خانه تا دویدن باشد.
۳- خوردن غذاهای غنی از فیبر. به گفته بندر، مصرف هر ۱۰ گرم فیبر در رژیم غذایی روزانه ریسک ابتلا به سرطان روده را تا ۱۰ درصد کاهش می دهد.
۴- کاهش مصرف گوشت قرمز و پرهیز از مصرف گوشت های فرآوری شده نظر هات داگ، سوسیس و کالباس. در مقایسه با گوشت قرمز، مصرف هر یک گرم گوشت فرآوری شده ریسک ابتلا به سرطان روده را دو برابر می کند.
۵- پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی.
۶- مصرف زیاد سیر. شواهد حاکی از آن است که رژیم غذایی غنی از سیر موجب کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده می شود.