کد خبر: ۱۰۰۵۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۹ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - 2016March 10
شفا آنلاین>سلامت>مخترعان به تازگی یک میکروتراشه ارزان و قابل حمل برای تشخیص دیابت نوع 1 ساخته‌اند که می‌تواند به محققان در تشخیص این بیماری کمک کند.
به گزارش شفا آنلاین، در ساخت این میکروتراشه از فناوری نانو برای تشخیص نوع دیابت بهره گرفته شده است. میکروتراشه ساخته‌شده می‌تواند بین دو دیابت موجود که هر دو عامل قند خون بالا هستند، اما علت و درمانشان متفاوت است، تمایز قائل شود. در حال حاضر تمایز بین دو دیابت موجود تنها از طریق دستگاه‌های پیچیده درون مراکز درمانی و با سرعت کمی انجام می‌گیرد.

با ورود این دستگاه جدید، تشخیص دیابت بسیار کارآمدتر و وسیع‌تر انجام خواهد گرفت. در افراد بیمار به دیابت نوع 1، اتوپادتن‌ها حضور دارند، اما در افراد دیابتی نوع 2 این اتوپادتن‌ها وجود ندارد، بدین طریق میکروتراشه می‌تواند بین این دو دیابت تمایز قائل شود. مدارکی وجود دارند که نشان می‌دهد، تشخیص سریع دیابت نوع 1، در بلندمدت به نفع بیماران است.

احتمالا بتوان حملات سیستم ایمنی را به پانکراس متوقف و برخی توانایی‌های بدن را برای ساخت انسولین حفظ کرد. تست قدیمی که برای تشخیص نوع دیابت به کار می‌رفت از مواد رادیواکتیو برای تشخیص اتوپادتن‌ها استفاده می‌کرد. این تست چند روز طول می‌کشید و تنها توسط پرسنل آموزش‌دیده و با هزینه چندصد دلاری انجام می‌گرفت. به عکس، میکروتراشه از رادیواکتیو استفاده نمی‌کند، نتایج را در چند دقیقه مشخص می‌نماید و حداقل آموزش را برای استفاده لازم دارد. هر چیپ که قیمتی در حدود 20 دلار دارد، برای 15 تست استفاده می‌شود.

       میکروتراشه مقدار بسیار کمتری خون (از سر انگشت) نسبت به دستگاه تست قدیمی (از رگ خون) می‌خواهد. میکروتراشه از روش فلوئورسانس برای تشخیص پادتن‌ها استفاده می‌کند. کل دستگاه متشکل از یک شیشه به عنوان پایه برای هر میکروتراشه‌ای است که با نانوذرات طلا پوشانده شده و سیگنال فلوئورسانس را تشدید می‌کند.

 دستگاه تست با نمونه‌های خون افرادی که به تازگی به دیابت مبتلا شده‌اند و افرادی که فاقد دیابت‌اند، ارزیابی شده است. هر دو گروه برای ارزیابی دقیق‌تر نتایج، هر دو نوع تست قدیمی و میکروتراشه را انجام دادند. تشخیص سریع و ارزان دیابت نوع 1 به دکتر فرصت می‌دهد سطح اتوپادتن بیمار را قبل از ظهور علائم بیماری پیگیری کند. چون تست ارزان است، می‌توان در مقیاس وسیع از افراد جامعه تست گرفت. در حال حاضر مخترعان دانشگاه استنفورد در حال طی مراحل لازم برای ثبت پتنت مربوطه و کسب تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای عرضه این فناوری به بازار هستند تا بتوانند آن را جایگزین روش قدیمی‌تر و گران‌تر کنند.سپید
NBIC
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: