شفا آنلاین -رئیس انجمن قلب و عروق ایران با اشاره با این که گرفتگی عروق قلبی 5تا8درصد مردم کشورمار را درگیر کرده گفت: متأسفانه این آمار و مرگ ومیر ناشی از آن در کشور ما بالاتر از سایر کشورهای دیگر است.
به گزارش شفا آنلاین ،دکتر فریدون نوحی با اشاره به اینکه نخستین همایش آتروترومبوز که روزجمعه22آذر با حضورروسای انجمن های قلب و عروق،کاردولوژی اینترونشن،سکته های مغزی و آترواسکلروز ایران در هتل آزادی تهران برگزارمی شود افزود: بیماری آتروترومبوز در حقیقت ناشی از ضخیمی،تنگی و سختی عروق خون رسان به اندام ها است که موجب درگیری ارگان های مختلف نظیر مغز- قلب- کلیه ها و اندام های تحتانی بدن می شود.
وی ادامه داد: فاکتورهای خطرزا نظیر مصرف دخانیات به ویژه در بیماری های قلبی- عروقی محیطی، بیماران درگیر دیابت - فشار خون و چربی بالا شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
رئیس مرکز آموزشی،تحقیقاتی و درمانی بیمارستان قلب شهید رجایی با بیان این که با افزایش سن، شانس گرفتگی عروق افزایش می یابد ادامه داد: در واقع مردان بیشتر از زنان تا سن حدود 60سالگی گرفتار این بیماری می شوند زیرا به علت ترشح هورمونی پیشگیرانه در خانم ها آنها کمترازمردان درگیر این بیماری می شوند اما پس از یائسگی خانم ها ابتلا به این بیماری در هر 2جنس مساوی می شود.
به گفته وی در خانم ها برخی از بیماری ها و روش های زندگی به ویژه مصرف دخانیات آنان را با اثرات و عوارض بدتری مواجه می کند.
دکتر نوحی با اشاره به این که ژنتیک در بروز بیماری های قلب و عروقی نقش بسزایی دارد توصیه کرد: در صورت وجود این بیماری در فامیل های درجه یک فرد،باید در کنترل وزن،قند خون،چربی و انجام تحرکات کافی و همچنین عدم مصرف دخانیات برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری تلاش ویژه ای شود.
وی با بیان این که آتروترومبوز یک بیماری مشکل ساز است خاطر نشان کرد: اگراین بیماری در خصوص قلب باشد موجب سکته های قلبی و در خصوص مغز منجر به سکته های مغزی می شود. که در خصوص مشکلات قلبی با علائمی نظیر دردسینه و در اندام ها با درد توام می شود که برای تشخیص نیز روش های غیر تهاجمی وجود دارد.
وی گرفتن نوار- اکو کاردیوگرافی-و عکس برداری از قفسه سینه رااز روش های تشخیصی غیر تهاجمی برشمرد و اظهار کرد: مهم ترین عامل مهم در تشخیص قطعی بیماری، تهیه شرح حال بیمار برای کسب سابقه بیماری است کمک شایانی به پزشک خواهد کرد.
رئیس انجمن قلب و عروق ایران بیماری آتروترومبوز را یک بیماری خاموش ندانست و به خبرنگار شفا آنلاین گفت: این بیماری در صورت گرفتاری یک فرد با علائم مشهود و پر سر و صدا بروز می کند.
خاطرنشان می شود نخستین همایش آتروترومبوز ازساعت 9صبح روز22آذر باهمکاری مشترک انجمن های قلب و عروق،کاردولوژی اینترونشن،سکته های مغزی و آترواسکلروز ایران وبه علت ارتباط آتروترومبوز با این انجمن ها در هتل آزادی به مدت یک روز برگزارمی شود.