شفا آنلاین- جراح دندانپزشک، جرم دندانی را یکی از علل بروز بیماری های لثه برشمرد و گفت: به دلیل مراقبت و رعایت اصول بهداشتی بهتر در خانم ها معمولأ شیوع ایجاد جرم در محیط دهان آقایان بیشتر است.
دکتر عبدالرضا معادی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر افزود: مصرف موادی نظیر چای- قهوه- زعفران و همچنین استعمال دخانیات باعث ایجاد رنگدانه های سیاه رنگی در سطح دندان ها شده که با مسواک از بین نمی رود بلکه با تکنیک های جرم زدایی توسط دندانپزشک از بین خواهد رفت.
مدیر عامل موسسه اطلاع رسانی دندانپزشکی با بیان این که مضرات سیگار بر محیط دهان قابل انکار نیست تصریح کرد: از آنجا که سیگار به تنهایی جرم ساز نیست اما به دلیل ایجاد صدمه در قسمت نرم و سفت دهان جرم را تشدید کرده و به دلیل وجود دود در محیط دهان سرعت تشکیل جرم را افزایش می دهد بنابراین تا حد امکان باید از استعمال آن خودداری شود.
دندانپزشک زیبایی با اشاره به این که مصرف چای و قهوه به طور مستقیم به لثه صدمه وارد نمی کند ادامه داد: مصرف سیگار و قلیان به دنبال ایجاد مشکلاتی بر سطح لثه و زبان به عنوان ضایعات پیش سرطانی در محیط دهان به وجود می آید.
عضو اسبق شورای عالی نظام پزشکی کشور با بیان این که ابتلا به جرم دندانی در رده سنی خاصی ایجاد نمی شود در عین حال تصریح کرد: در کودکان بین 7تا10سال رنگدانه ایحاد می شود نه جرم اما در بزرگسالان به ویژه در افرادی که نحوه صحیح مسواک زدن و رعایت اصول بهداشت دهانی را رعایت نمی کنند بیشتر دیده می شود.
به گفته وی حدود 95درصد از مردم جامعه مسواک می زنند اما تنها 50درصد آنان به شکل صحیح آن را انجام می دهند.
دکتر معادی ایجاد سائیدگی ناشی از جرم زدایی دندان را میان مردم جامعه یک باور غلط دانست و توصیه کرد: عملأ جرم زدایی یک امر ضروری برای حفظ سلامت لثه و دندان ها محسوب می شود،بنابراین حداقل باید سالی یکبار نیز انجام شود.
جراح دندانپزشک زیبایی به خبرنگار شفا آنلاین گفت: به دلیل از بین رفتن جرم دندان، مینا-عاج، ریشه های دندان حساس می شوند که برای فرد احساس افزایش طول دندان ها- حساسیت به نوشیدنی های سرد و گرم- احساس خالی بودن پشت دندان ها و حساسیت به هوا در هفته های اول رخ می دهد که اینها عوارض ناشی از جرم زدایی و بدون هیچ گونه جای نگرانی طبیعی هستند.