کد خبر: ۹۶۱۵۴
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۵ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 05
شفا آنلاین>سلامت>سلامت جنسی>از پشت تلفن صدایش از خوشحالی می‌لرزد، بعد از هر سؤال می‌گوید: «ببخشید نفهمیدم چی گفتید یه بار دیگه می‌گید سؤالتون رو» و بعد هم پاسخ‌ها را نصفه و نیمه رها می‌کند.
  اپیزود اول؛ معجزه
به گزارش شفا آنلاین،انگار در بین ابرها راه می‌رود، بالاخره توانسته رؤیاهایش را به چشم ببیند، کلماتش بوی شادی می‌دهند و خوشحالی، رایحه‌ای که جلوتر از هر کلمه مثل گنجشکی کوچک از دهانش پرواز می‌کند و می‌آید این طرف تلفن روی گوش‌های من سرخوش می‌‌نشیند. می‌گوید دوقلوهای تازه از راه رسیده‌اش را دارد از پشت شیشه می‌بیند، صدای گریه‌شان گوشی را پر می‌کند و تلفن قطع می‌شود. گنجشک شادی دارد آواز می‌خواند.

با لهجه خراسانی می‌گوید «بچه‌ها زود به‌دنیا آمدند، هفت ماه، ولی خوش آمدند، حتماً عجله داشتند که زودتر بابایشان را ببینند.» می‌خندد و می‌گوید که حالشان خوب است اما باید مدتی تحت مراقبت‌های ویژه باشند.

تازه دو سال است که ازدواج کرده‌اند، خودش 27 سال دارد و همسرش 25 سال. دکترها گفته بودند که با روش‌های معمول و حتی قرص و دارو بچه‌دار نمی‌شوند و تنها یک شانس پیش رویشان است؛ «آی‌وی‌اف». اما آنها هزینه هنگفت این روش درمانی را نداشتند که بخواهند شانس‌شان را امتحان کنند. یک کارگر ساده روستایی کجا و پانزده میلیون پول کجا؟

«کلاً ناامید شده بودیم، گفتم خدا بزرگ است اگر بخواهد می‌دهد، اگر نخواهد هم که هیچ کاری‌اش نمی‌شود کرد. سپرده بودیم به خودش که دکتر خانه بهداشت به زنم گفته بود که بنیاد برکت هزینه درمان را می‌دهد و می‌توانیم بچه‌دار شویم، اولش راضی نبودم اما وقتی دکتر بیمارستان گفت که اگر این کار را انجام بدهیم، احتمال بچه‌دار شدن‌مان زیاد است، قبول کردم و حالا هم الهی صدهزار مرتبه شکر، بچه‌هایم به‌دنیا آمده‌اند.»

  اپیزود دوم؛ 13 سال انتظار
با خجالت و خیلی کوتاه جواب سؤال‌هایم را می‌دهد، از پشت تلفن، صورت گل‌ انداخته‌اش را تصور می‌کنم، می‌گوید که 12 سال منتظر چنین روزی بوده و حالا روزی چند بار سجده شکر دیدن این لحظه را به جای می‌آورد. اسم دخترش را گذاشته «فاطمه» چون خود حضرت زهرا(س) او را هدیه داده است.
«سال 82 ازدواج کردیم و خیلی تلاش کردیم که بچه‌دار شویم اما نمی‌شد، این هم لطف خدا بود که ما را بی‌اولاد نگذارد.»

می‌گوید کشاورز است و هندوانه می‌کارد. «راستش پول نداشتیم برویم تهران برای دوا و دکتر، می‌گفتند هزینه‌هایش خیلی زیاد می‌شود، همه دارایی من هم همین زمین کشاورزی است که آن را هم هزار بار سعی کردم بفروشمش اما کسی در روستا حاضر نشد آن را بخرد. خدا خیر بدهد این مسئولان خانه بهداشت را، اوایل امسال بود که گفتند بنیاد برکت هزینه‌های درمان را می‌دهد و ما هم می‌توانیم بچه‌دار شویم.»

آقا نصرالله و همسرش هر دو اهل روستای سبحانیه سوسنگرد هستند و حالا در یکی از بیمارستان‌های اهواز از فرزند هفت ماهه‌شان نگهداری می‌کنند تا روزی که بهتر شود و آن را به خانه بیاورند. اطلاعات بیشتری از روش درمانش ندارد و می‌گوید که زینب خانم همسرش، فارسی بلد نیست و نمی‌تواند برایمان از روش‌های درمان بگوید. با خوشحالی می‌گوید «اگر آمدید سوسنگرد در خدمت‌تان باشیم» و تلفن را قطع می‌کند.

  اپیزود سوم؛ 665 مادر منتظر فرزند
غیر از آقا مسلم و زهرا خانم و آقا نصرالله و زینب خانم، 665 زوج نابارور دیگر هم منتظر فرزندانشان هستند. مادرانی که با روش «آی‌وی‌اف» در حال باردار شدن هستند. دکتر مسعود سعادت یکی از مجریان طرح برکت خانواده در بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) است که حالا نزدیک یک سال می‌شود درگیر این طرح بوده و مستقیم و غیرمستقیم با زوج‌های نابارور سر و کار دارد.

او می‌گوید که این طرح از اردیبهشت امسال با همکاری واحد خانواده وزارت بهداشت در مناطق محروم چند استان کشور اجرا می‌شود و هدفش چیزی جز تحکیم بنیاد خانواده نیست: «ما حدود هزار و 350 زوج نابارور را در مناطق روستایی و کم‌تر توسعه‌یافته استان‌های خوزستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، مازندران و گلستان شناسایی کرده‌ایم و برای آنها پرونده تشکیل داده‌ایم، همه این زوج‌ها کسانی هستند که توانایی مالی برای درمان ندارند و همین مشکل، امید فرزندآوری را از آنها سلب کرده بود.»

ملاک انتخاب زوج‌ها برای درمان ناباروری از طریق این طرح چند نکته است، اول از همه اینکه ساکنان مناطق محروم بویژه روستاییان در اولویت هستند. ملاک دوم محدوده سنی زوج‌هاست که باید بین سن 20 تا 40 سال باشند، سنی که شانس باروری در آنها بیشتر است.

 همچنین تنها کسانی می‌توانند برای شرکت در این طرح اقدام کنند که حداقل یک سال از ازدواجشان گذشته باشد و در آخر هم زوج‌هایی در اولویت درمان قرار می‌گیرند که قبلاً اقدامی نکرده باشند یا درمان خود را نیمه کاره رها کرده باشند. نیاز مالی هم مهم‌ترین دلیلی است که دست‌اندرکاران این طرح آن را مطرح می‌کنند.

دکتر سعادت می‌گوید که هزینه درمان ناباروری از طریق «آی‌وی‌اف» بین پنج تا پانزده میلیون است اما برای زوج‌های تحت پوشش این طرح، درمان رایگان تمام می‌شود. «ما با 6 مرکز دولتی مجهز به امکانات این روش درمانی در استان‌هایی که گفتم قرارداد بسته‌ایم و هزینه‌ها را مستقیم و بدون واسطه زوج‌ها پرداخت می‌کنیم. همچنین هزینه‌های مربوط به زایمان مادران و نگهداری نوزادان پس از زایمان هم پرداخت می‌شود و حتی به دنبال این هستیم که این افراد را تا ابتدای دوره کودکی تحت حمایت قرار دهیم.» در این طرح هم‌اکنون 17 نفر از مادرانی که این روش را امتحان کرده‌اند، آخرین هفته‌های بارداری‌شان را در انتظار تولد نوزادشان سپری می‌کنند.

  «آی‌وی‌اف» چیست؟
«آی‌وی‌اف» یا لقاح خارج رحمی، یکی از روش‌های متداول درمان ناباروری در دنیاست. در این روش اسپرم و تخمک زوج نابارور، استخراج و در محیط آزمایشگاهی با هم ترکیب می‌شوند. در نهایت هم سلول جنینی حاصل از این لقاح به روش خاصی به رحم زن منتقل می‌شود. از 37 سال پیش که نخستین نوزاد با استفاده «آی‌وی‌اف» متولد شد، این روش درمانی امید تازه‌ای برای زوج‌های نابارور به وجود آورده است. میزان موفقیت این روش به عوامل مختلفی از قبیل شرایط آزمایشگاه جنین‌شناسی، دقت متخصص در روند درمان و سن زن بستگی دارد، در این روش درمانی با توجه به اینکه برای افزایش شانس موفقیت، چند سلول جنینی وارد رحم زن می‌شود، احتمال چندقلوزایی نیز به اندازه قابل توجهی افزایش می‌یابد.

  اپیزود چهارم؛ امید
نوزادان زهرا خانم و زینب خانم در بیمارستان بستری‌اند، بچه‌ها نارس هستند و فعلاً باید تحت مراقبت‌های ویژه باشند، مثل هر نوزاد هفت ماهه دیگر که عجله دارد زودتر پا به این جهان بگذارد. اما این بچه‌ها شده‌اند امید زنانی که در محروم‌ترین نقاط کشور قرار است با «آی‌وی‌اف» مادر شوند. مادرانی که حاضرند هر سختی را تحمل کنند تا یک لحظه فرزندشان را ببویند و ببوسند و بچشند. طعم خوش زندگی.ایران
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: