کد خبر: ۹۵۷۱۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۷ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ - 2016January 31
شفا آنلاین>بیمه و بانک>پس از جهش چشم‌گیر بازار بورس با اجرایی شدن برجام که سبب صعود شاخص کل در بازار سرمایه شد، نوسانات نزولی ۱۰ هفته پیش از آن سرانجام پایان یافت، که این خود نشان‌دهنده تمایلات صعودی سرمایه‌گذاران است.
امیررضا حسنی: بازار بورس در سال آینده حداقل نوسانات نزولی را تجربه می‌کند
     به گزارش شفا آنلاین،به نقل از سپید    همچنین مهم‌ترین اخباری که طی چند وقت گذشته به‌دست‌آمده در محدوده به فرجام رسیدن برجام، کاهش رشد اقتصادی چین، کاهش بهای انرژی و افزایش نرخ بهره آمریکا پس از ۷ سال بوده است.

احتمال قریب‌به‌یقین وجود دارد که اگر اتفاق خاصی در بازار سرمایه مانند کاهش نرخ جهانی فلزات اساسی روی ندهد، می‌توانیم از بازار سرمایه به‌عنوان ایده‌آل‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاری در سال آینده یاد کنیم. در همین رابطه با امیررضا حسنی کارشناس بازار سرمایه درباره آینده سرمایه‌گذاری در بورس ایران به گفتگو نشستیم و نظرات وی را درباره این موضوع جویا شدیم.

آینده بازار سرمایه در سال 95 را چطور پیش‌بینی می‌کنید؟
       با توجه به پیش‌بینی رشد اقتصادی ۴ درصدی در سال ۹۵ و همچنین پیش‌بینی تورم ۱۱ درصدی در سال آینده، این امکان تقویت می‌شود که بازار بورس تهران به‌عنوان یک فرصت محسوب شود و می‌توان انتظار داشت که این موضوع موجب شود تا حداقل از افت قیمت سهام شرکت‌ها جلوگیری به عمل آید. هرچند ممکن است بعضی از گروه‌ها کمتر و بعضی دیگر از گروه‌ها بیشتر رشد کنند؛ بااین‌حال شواهد نشان می‌دهد که بازار بورس حداقل نوسانات نزولی را تجربه کند.

اگرچه در دو روز اخیر قیمت نفت با افزایش روبه‌رو بوده اما در صورت کاهش احتمالی دوباره نرخ این محصول بازار سرمایه چه تاثیری خواهد پذیرفت؟
       کاهش قیمت نفت و ریسک قیمتی کالاهای جهانی می‌تواند سرعت رشد بورس را کند نماید. ولی در حال حاضر اگر حداقل بخواهیم پتانسیل هفتگی بازار بورس را بررسی نماییم، پتانسیل هفتگی بازار سرمایه صعودی است و گروه‌هایی که در هفته آتی بیشترین رشد را خواهند داشت، گروه‌های بانکی، بیمه، خودرو و حمل نقل است.

کدام گروه‌ها با اجرایی شدن برجام شانس صعودی بیشتری در بازار سرمایه دارند؟
       بانک‌هایی که در زمان تحریم‌ها بیشترین معاملات را با کشورهای خارجی تجربه کرده‌اند و در خارج از کشور شعبه یا دفتر نمایندگی دارند نسبت به بانک‌های دیگر از رفع تحریم‌ها بیشترین سود را به دست خواهند آورد. همچنین به دلیل این‌که سودهای عملیاتی این بانک‌ها نسبت به بانک‌های دیگر سریع‌تر محقق می‌شود، انتظار داریم پتانسیل سوددهی بیشتر و درنتیجه افزایش قیمت بیشتری را در آینده شاهد باشیم.

موضوع دیگری که همراه با بررسی بودجه در مجلس موردتوجه است، تاثیر بودجه بر بازار سرمایه است، شما این تاثیر را چطور می‌بینید؟
       مجلس در آخرین روزهای سال جاری، از دو جهت تاثیر به سزایی در بازار بورس دارد، اول تصویب بودجه سال ۹۵ و دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی. اهمیت تاثیر بودجه در بازار سرمایه بسیار بالاست و برای درک بهتر آن می‌توان به‌عنوان نمونه به بهره مالکانه برخی محصولات در بودجه اشاره کرد. به‌طور نمونه بهره مالکانه برای سنگ‌آهن ۲۰ درصد، برای کنسانتره 5/16 درصد و برای گندله ۱۳ درصد در لایحه بودجه در نظر گرفته‌شده است. این موضوع موجب خواهد شد تا گروه کانی‌های فلزی در سال آینده رشد مناسبی را در بازار بورس تجربه نماید.

یکی دیگر از مجموعه‌های تاثیرگذار بر بازار سرمایه بانک مرکزی است. این تاثیرگذاری چگونه شکل می‌گیرد؟
       یکی از رویدادهایی که موجب افزایش رونق بازار سرمایه می‌شود، سیاست کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی است. همچنین یکی دیگر از سیاست‌های بسیار مناسب بانک مرکزی که موجب رونق بیشتر بازار سرمایه می‌شود تک‌نرخی شدن ارز است. افزایش شاخص بازار بورس و سیاست تک‌نرخی شدن ارز موجب خواهد شد تا نرخ ارز کاهش یابد که این موضوع نیز به‌نوبه خود تاثیر مثبتی بر بازار بورس خواهد گذاشت.

 بازار بورس نشان داده که چشم‌انداز نوسانات سیاسی اقتصادی برایش مهم است. در ادامه تاثیر نوسانات بر این بازار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
       قبل از مذاکرات لوزان و مذاکرات وین بازار صعودی می‌شد، اما پس اعلام خبرهای توافق مبنی بر رفع تحریم‌ها بازار سرمایه مجدد نوسانات نزولی را طی می‌کرد. ازآنجایی‌که اجرای برجام قطعی شده است، به‌خصوص آن‌که تحریم‌های سوئیفت لغو شده و مبادلات حمل‌ونقل از سر گرفته‌شده است و هزینه واردات و صادرات، به خاطر واسطه‌های مالی که به دلیل تحریم‌ها ایجادشده بود، کاهش‌یافته است، چشم‌انداز بازار سرمایه صعودی پیش‌بینی می‌شود.

اگرهایی که بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می‌دهد مانند «اگر تحریم‌ها برچیده شود» فلان اتفاق روی خواهد داد و یا «اگر تحریم‌ها لغو نشود»، اقتصاد ویران خواهد شد، موجب شد تا اندکی سرمایه‌گذاران از این بازار فاصله بگیرند اما از طرف دیگر به دلیل این‌که بازارهای رقیب مانند مسکن در رکود بود موجب شد تا سرمایه‌های خود را به بازار بورس منتقل کنند. به‌هرحال بازار بورس نقش بسیار مهمی در تحقق GDP چهار درصد در سال آینده دارد و دولت باید به این بازار توجه خاص داشته باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: