کد خبر: ۹۱۷۰۰
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۴ - ۱۰ دی ۱۳۹۴ - 2015December 31
شفا آنلاین>سلامت>رقم های نجومی از مبلغ کارانه پزشکان از 10 میلیون تومان تا 600 میلیون تومان به گوش می رسد اما این مبالغ از چه منبعی تامین میشوند؟
به گزارش شفا آنلاین، از زمان کتاب جدید تعرفه ها زمزمه هایی از کارانه های 100 میلیونی برخی از پزشکان به گوش می رسد اما مسئولان وزارت بهداشت این مبالغ را به عنوان کارانه برای پزشکان انکار و میزان آن را خیلی کمتر از این مبلغ اعلام می کنند، در صورتی که روایت های متفاوتی درباره کارانه ها از جامعه پزشکی به گوش می رسد.

وقتی پزشکی درآمد خود را در رسانه ای اعلام می کند با واکنش شدیدی از سوی این صنف مواجه می شود، گویا قرار نیست هیچ موقع دریافتی آنها شفاف شود، در حالی که دست یافتن به درآمد پزشکان در کشورهای غربی کار دشواری نیست، چرا که شفاف بودن درآمد اين پزشكان نقش بسزايي در برنامه ريزي سيستم هاي بهداشتي و درماني اين كشورها داشته و نسبت اين درآمد به درآمد ساير اقشار شاغل در سيستم بهداشتي درماني نظير پرستاران و همچنين نسبت به ساير گروه های كاری در اين كشورها به عنوان يك معيار براي عدالت اجتماعي محسوب مي شود.

نکته جالب اینکه درآمد پزشکان در کشور ما چندین برابر کشورهای سرمایه داری است، در حالی که درآمد اقشار حقوق بگیر در ایران، از جمله کارگران خیلی خیلی کمتر از آن کشورهاست.

ایرج حریرچی قائم مقام وزیر، در واکنش به سئوال که آیا شما کارانه های چند ده میلیونی و بعضا ۱۰۰ میلیونی برخی پزشکان و جراحان را تائید می کنید، عنوان کرد: میانگین دریافتی کارانه پزشکان در حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.این در حالی است که جامعه پرستاری نیز بارها به این مسئله اذعان داشته که مشکلی با کارانه ۱۲ میلیونی پزشکان ندارند و حق آنان است که چنین کارانه ای بگیرند.

کارانه پزشکان از جیب چه کسی می رود؟
حریرچی در خصوص کارانه پزشکان و پرستاران عنوان کرد:از سال 74 علاوه بر حقوق، رقم کارانه برای پزشکان و پرستاران در نظر گرفته شده است که از درآمد اختصاصی بیمارستان تأمین می‌شود. تلاش وزارت بهداشت در اصلاح نظام پرداخت عادلانه کردن و کاهش اختلاف بین گروه‌های مختلف است و روند اصلاحی به صورت جدی صورت می‌گیرد.

وی در ادامه گفت: میانگین درآمد پزشکان متخصص در سال 93 در بخش دولتی 12میلیون و پانصد هزار تومان، پزشک عمومی 5 میلیون و پانصدهزار تومان و پرستار حدود 3 میلیون تومان بوده است.

وقتی پای کارانه را به میان می آورند
محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری در خصوص علل درنظر گرفتن مبلغ کارانه برای پزشکان گفت:در سال 1375 پزشکان هیئت علمی خواستار افزایش حقوق شدند به همین دلیل طراحی را با نام کارانه ایجاد کردند.

وی افزود: منابع کارانه از تعرفه‌هایی مثل ویزیت و حق‌العمل و غیره بود که نحوه‌ی توزیع آن به این گونه بود که تا 65درصد کارانه به پزشکان هیئت علمی برسد، 5درصد را بیمارستان‌ها به دانشگاه‌ها بدهند، 10درصد شامل بیمارستان‌ها بابت آب و برق و تجهیزات می‌شود و 20درصد به بقیه‌ی کارکنان از جمله پرستار و رادیولوژی تعلق می‌گیرد.

فاصله کهکشانی پزشکان و پرستاران!
شریفی مقدم در خصوص تاثیر اختصاص کارانه ها بر اختلاف بین گروه های مختلف در جامعه پزشکی گفت: این نحوه‌ی توزیع باعث اختلاف 100 برابری بین گروه‌های مختلف می‌شود، به عنوان مثال اگر پرستاری 300 هزار تومان کارانه دریافت کند، یک پزشک هیئت علمی 30 میلیون تومان دریافتی دارد.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری درخصوص روند افزایش تعرفه ها در طرح تحول سلامت عنوان کرد: در طرح تحول همین فرمول است، فقط تعرفه‌ها را 3 برابر کرده‌اند، به این معنی که اگر پزشک هیئت علمی 30 میلیون تومان می‌گرفت حالا 90 میلیون تومان می‌گیرد و پرستاری که 300 هزار تومان دریافتی داشت حالا 900 هزار تومان دریافت می‌کند.

وی درخصوص تغییر نام کارانه به طرح مبتنی بر عملکرد توضیح داد : کارانه در طرح تحول سلامت به طرح مبتنی بر عملکرد تغییر نام داد وگرنه از لحاظ فرمول همان فرمول قبلی است و ما در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم عدالت را در پرداخت‌ها برقرار کنیم.

پول های نجومی که به جیب پزشکان می رود!
محمد آقاجانی معاون وزیر بهداشت در مورد میزان فعلی کارانه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی توضیح داد: آمار و ارقام نجومی که بعضاً درباره میزان کارانه پزشکان گفته می‌شود صحت ندارد، پزشکان متخصص و اساتید دانشگاه که مطب ندارند و تمام وقت در بیمارستانهای دولتی کار می‌کنند، کارانه زیر 10 میلیون تومان می‌گیرند.

وی گفت: کارانه پرستاران نیز بر همین نسبت بر اساس شرایط بیمارستان، شلوغی و خلوتی آن، تعداد بیماران، نوع خدمات و میزان فعالیت متفاوت است، مثلاً کارانه پرستاران در یک بیمارستان در مناطق کم جمعیت ممکن است 100 هزار تومان باشد و در بیمارستان شلوغ و پر مریض چند صد هزار تومان و گاهی به بین یک تا دو میلیون تومان می‌رسد.
وی تأکید کرد: با این وجود باید این نکته را یادآور شویم که هدف از اجرای طرح تحول سلامت، افزایش پرداختی به پرسنل نیست بلکه هدف آن کاهش هزینه پرداختی مردم و بهبود کیفیت خدمات است اما چون به هر حال بار کاری پرسنل افزایش پیدا کرده، نظام بازتوزیع منابع به کارکنان نیز اجرایی می‌شود و همه پرسنل اعم از پزشکان، پرستاران و سایر کادر پیراپزشکی بر اساس شاخص های اعلام شده دریافتی بیشتری خواهند داشت.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
0
0
خوب اگر ندن .....خوابش نمیبره
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: