شفا آنلاین:عضو انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران با بیان شیوع نسبتاً بالای افسردگی پس از زایمان، بیان احساسات را عامل تسهیلکننده در کنار سایر درمانهای این اختلال عنوان کرد.
به گزارش شفا آنلاین،حمید پورشریفی گفت: افسردگی پس از زایمان اختلال نسبتاً شایعی است و به طور متوسط از هر 10 زن یک نفر دچار آن میشود.
وی افزود: این حالت را باید با تغییراتی که در خلق و خوی فرد پس از زایمان ایجاد میشود متمایز کرد.
پورشریفی اظهار داشت: افسردگی پس از زایمان با احساس بیارزشی و ناامیدی نسبت به آینده و افکاری که آسیب رساندن به خودر ا در پی دارد همراه است.
وی افزود: افسردگی پس از زایمان ممکن است تا یک ماه بعد از زایمان و گاهی 6 ماه بعد از وضع حمل اتفاق بیفتد.
عضو انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران گفت: زنانی که پیش از بارداری سابقه افسردگی دارند یا در طول حاملگی دچار افسردگی میشوند، مستعد افسردگی پس از زایمان هستند.
وی افزود: زندگی پرفشار و حمایتهای اجتماعی ضعیف عوامل دیگر ابتلا به افسردگی پس از زایمان هستند.
* سن پایین مادران موجب افسردگی پس از زایمان میشود
عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: نوع ارتباط با همسر و حمایتهای او اهمیت ویژهای در درمان اختلال پس از زایمان دارد.
پورشریفی تصریح کرد: پذیرفتن افسردگی پس از زایمان به عنوان نوعی اختلال، گام اصلی در درمان آن است.
وی افزود: متأسفانه برخی این عارضه را به عنوان اختلال نمیپذیرند و این درمان را مشکلتر میکند.
* بیان احساسات در درمان افسردگی پس از زایمان مؤثر است
این متخصص بهداشت روانی مداخلات درمانی را شامل دارو درمانی و درمانهای روانشناختی عنوان کرد و اظهار داشت: روانپزشک و روانشناس مرجع اصلی برای تشخیص و اقدامات درمانی هستند.
وی خاطرنشان ساخت: بیان احساسات در کنار مداخلات درمانی، راهکار مناسبی برای از بین بردن این اختلال است اما نباید فراموش کرد که بیان احساسات تنها تسهیل کننده است و جایگزین درمان نیست.