شفا آنلاین>سلامت>کارشناس تغذیه گفت: تحقیقات نشان می دهد که مصرف هندوانه در کاهش علائم آرتروز زانو (استئوآرتریت) و رماتیسم و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن علیه عفونت ها نقش موثری دارد.
به گزارش شفا آنلاین،
سارا فهیمی افزود: هندوانه که به عنوان یکی از میوه های شب یلدا، طولانی
ترین شب سال در خانواده های ایرانی مصرف می شود، منبع قابل توجه ویتامین C و
بتاکاروتن است که جزو آنتی اکسیدان های قوی به شمار می روند.وی ادامه
داد: در هندوانه میزان کاروتنوئید لیکوپن نیز بالا است؛ لیکوپن توانایی
زیادی در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان های پروستات، ریه
و معده دارد.فهیمی با بیان اینکه هندوانه فاقد کلسترول و سایر چربی ها
است، افزود: ویتامین های B1 و B6 نیز از اجزای تشکیل دهنده هندوانه هستند و
پتاسیم موجود در هندوانه به کاهش فشارخون و خطر تشکیل سنگ کلیه کمک قابل
توجهی می کند. ** خواص سایر میوه ها و خوراکی های یلداییاین
کارشناس تغذیه در مورد خواص سایر خوراکی های شب یلدا گفت: انار از جمله
میوه هایی است که از ویتامین و مواد معدنی سرشاری برخوردار و برای سلامت
انسان بسیار مفید است و می تواند در پیشگیری از یبوست بسیار موثر باشد.فهیمی
همچنین اظهار کرد: انار ارزش سیرکنندگی بالایی دارد و می تواند از پرخوری
در افراد جلوگیری کند. این میوه غنی از ویتامین های C، B1 و B2 و مواد
معدنی مانند سدیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات قندی ساکارز،
فروکتوز، گلوکز و همچنین اسیدهای مالیک و سیتریک است. وی گفت: انار
سرشار از آنتی اکسیدان ها است و بدن را در مقابل ابتلا به بیماری های مزمن
مانند بیماری های قلبی و عروقی مراقبت می کند. فهیمی همچنین یادآور شد:
خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب انار است. رب انار و برگ
انار در ضعف معده، کمی اشتها، تهوع، ضعف عمومی، تصفیه خون و از بین بردن
میگرن بسیار موثر است.وی مصرف انواع مغزها (پسته، تخمه، گردو و بادام)
را نیز بسیار مفید دانست و افزود: مغزها در گروه گوشت و حبوبات قرار دارند و
سرشار از پروتئین، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند. کارشناس
تغذیه گفت: ویتامین E و اسید آمینه آرژنین موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ
های خونی، کاهش فشارخون و پیشگیری از حملات قلبی کمک می کند.فهیمی اضافه کرد: آنتی اکسیدان های موجود در آجیل ها از اکسیده شدن و تخریب سلول ها و بروز بیماری هایی مانند دیابت جلوگیری می کند. به
گفته وی، آجیل ها سرشار از فیبر هستند که این فیبرهای غذایی، به رفع یبوست
کمک می کند و با ایجاد احساس سیری، مانع از پرخوری می شود.فهیمی با
بیان اینکه انواع مغزها نمی توانند جایگزین غذای اصلی شوند، افزود: مصرف
مغزها قبل از وعده های اصلی غذایی اشتهای فرد را کاهش می دهد.وی با
اشاره به تولید ترکیبات سرطان زا در اثر بودادن انواع مغزها گفت: به طور
کلی بودادن بر همه مواد مغذی مغزها مانند چربی، قند، پروتئین و ویتامین ها
تاثیر منفی می گذارد و می تواند سبب تولید ترکیبات سرطان زا در آنها شود. کارشناس
تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر اظهار کرد: در اثر بودادن، بسیاری از
ویتامین های حساس به حرارت مانند ویتامین B2، ویتامین C و ویتامین E موجود
در مغزها تا حد بسیار زیادی از بین می روند. فهیمی افزود: همچنین
حرارتی که ضمن بودادن مغزها به این موادغذایی می رسد، سبب از دست رفتن
تعدادی از اسیدهای آمینه مفید یا سبب ترکیب این اسید آمینه ها با یکدیگر و
در نتیجه کاهش قابلیت جذب آنها در بدن می شود. وی یادآور شد: نمکی که
ضمن بودادن برای طعم دار کردن مغزها به کار می رود، اثر مخربی بر بسیاری از
اسیدهای آمینه دارد به طوری که سیستئین، هیستیدین، آرژنین، متیونین و
تیروزین موجود در مغزها پس از برشته شدن و نمک زدن تقریبا به طور کامل از
بین می روند.فهیمی به بروز چاقی به دنبال افراط در مصرف شیرینی به علت
استفاده از مقادیر زیادی شکر و روغن در پخت انواع شیرینی اشاره کرد و
افزود: طبق توصیه متخصصان تغذیه در زمینه بهره مندی از رژیم های غذایی
متنوع و متعادل، لازم است افراد در ایام خاص مانند اعیاد و شب یلدا به مصرف
متعادل موادغذایی سالم توجه داشته باشند.ایرنا