کد خبر: ۸۹۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ - 2013March 10
شفا آنلاین :کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: روند ایجاد پوکی استخوان مرتبط با وضعیت فیزیولوژیک بدن است اما وضعیت تغذیه فرد نیز بر روند آن تاثیر بسیاری دارد.
لیلا شورورزی افزود: پوکی استخوان یا استئوپروز یک بیماری استخوانی است که با کاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میکروسکوپی نسج استخوان مشخص می‌شود. وی اظهار داشت: در حال حاضر بیماری‌های غیرواگیر مانند سکته‌های قلبی و مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های استخوان در اکثر نقاط جهان رو به گسترش است. کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: کلسیم، ویتامین D، پروتئین موجود در غذا و مصرف الکل، سیگار و قهوه از مهمترین عوامل تغذیه‌ای موثر بر سلامت استخوان است. شورورزی عنوان کرد: یک لیوان شیر به ‌طور تقریبی دارای 300 میلی‌گرم کلسیم است و اگر یک فرد بزرگسال در روز دو تا سه لیوان شیر دریافت کند نیاز کلسیم وی تامین می‌شود. وی خاطرنشان کرد: در میان سبزی‌ها نیز برگ‌های تربچه، جعفری، کلم‌پیچ و گل‌کلم و انواع مغزها مانند بادام، فندق وکنجد منابع خوب کلسیم هستند. کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به منابع خوب ویتامینD، افزود: ماهی آزاد، ماهی تن، انواع تخم‌پرندگان، جگر گوساله و همچنین قراردادن صورت، بازوها و دست‌ها به‌ مدت 10 تا 15 دقیقه در معرض نور خورشید می‌تواند سبب جذب این ویتامین شود. شورورزی اظهار داشت: مصرف پروتئین زیاد بدون مصرف مقادیر کافی کلسیم خطر شکستگی استخوان را بالا می‌برد و همچنین مصرف زیاد پروتئین حیوانی و نمک سبب دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود. وی گفت: افرادی که به ‌جای مصرف شیر از نوشابه‌های کولا استفاده می‌کنند، فسفر بیشتری نسبت به کلسیم جذب می‌کنند و در سنین بالا در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند. کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: مصرف الکل، پوکی استخوان را تسریع می‌کند و به‌طور مستقیم روی سلول‌های استخوانی اثر کرده و رشد استخوان جدید را سرکوب می‌کند. شورورزی اضافه کرد: کافئین از عمده‌ترین ترکیبات موجود در قهوه است و تاثیر کمی در جذب کلسیم دارد. مصرف یک فنجان قهوه سبب برهم زدن تعادل سه میلی‌گرم کلسیم و کاهش جذب آن می‌شود.  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: