وی با توضیح اینکه منظور از آنفلوانزا، آنفلوانزای فصلی است، افزود: آنفلوانزاهای فصلی شامل سه دسته ویروس هستند. ویروسهای آنفلوانزای H1N1 ، ویروس آنفلوانزای H3N2 و ویروس آنفلوانزای نوع B که البته این ویروسها ممکن است در طی زمان دچار تغییر شوند، اما آنچه که الان در جهان شایع است همین سه دسته ویروس هستند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه گفت: در میان این سه ویروس، ویروس آنفلوانزای H1N1 که هم اکنون اکثریت موارد ابتلای آنفلوانزای کشور را تشکیل میدهد از بیماریزایی و شدت بیشتری برخوردار است و البته تعداد موارد مرگ ناشی از این همهگیری با سالهای گذشته تاکنون تفاوت چندانی نداشته است که نگرانی ایجاد کند. تمام کسانی که فوت شدند جز یک نفر، دارای بیماری زمینهای بودهاند.
وی افزود: لازم به ذکر است که ویروس آنفلوانزای H1N1 در خانمهای باردار بیماریزایی بیشتری داشته است و این گروه از افراد باید مواظبت بیشتری از خود داشته باشند تا مبتلا نشوند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه چنانچه خانم بارداری مبتلا به این عفونت شود، باید قبل از هرچیز هم به پزشک زنان خود اطلاع داده و هم به همکاران پزشک مراجعه کند، تاکید کرد: تمام افرادی که به علایم بیماری آنفلوانزا مبتلا میشوند بویژه افراد مسن و دارای بیماری زمینهای و زنان باردار باید از خوددرمانی پرهیز کنند و در اسرع وقت به مراکز درمانی یا پزشک خود مراجعه کنند.
گویا با بیان این که خانمهای باردار به محض تشخیص قطعی و در موارد شدید حتی با شک بالینی باید تحت درمان دارویی ویژه قرار گیرند، افزود: خوشبختانه دارو به اندازه کافی در سراسر کشور موجود و در دسترس است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص بسته شدن مدارس گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بسته شدن مدارس به علت همهگیری آنفلوانزا را تایید نمیکند و این کار نیز هیچ ضرورتی ندارد، زیرا چنین اقدامی هرگز موثر واقع نمیشود و تغییری هم در مسیر همهگیری ایجاد نمیکند.
بنابر اعلام وبدا، دکتر گویا در پایان تاکید کرد: فرد مبتلا به آنفلوانزا باید تا زمانی که پزشک اجازه نداده است از حضور در مدرسه و محیط کار خودداری کند.