شفا آنلاین>سلامت>مصرف این نوشیدنی گرم در زنان باردار موجب افزایش ضربان قلب جنین شده و وزنگیری آن را با مشکل مواجه میکند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر سوسن پارسا متخصص تغذیه در
خصوص محدودیتهای مصرف قهوه در زنان باردار و شیرده عنوان کرد: قهوه،
شکلات و سایر موادی که دارای کافئین با درصد بالا هستند، موجب افزایش انرژی
پایه در بدن انسان میشود و به دلیل خاصیت ضد مخدری که دارد، باعث ایجاد
شادی و نشاط بوده و از ترشح هورمونهایی که موجب خستگی مغز و خواب آلودگی
میشود جلوگیری میکند. به همین دلیل برخی از افرادی که داروهای اعصاب مصرف
میکنند و مدام حالت خواب آلود دارند، میتوانند از قهوه برای نشاط و
سرزندگی استفاده نمایند. از دیگر مزایای استفاده از قهوه، گشاد شدن رگهای
خونی بوده و متابولیسم بدن را بالا میبرد و به اغلب افرادی که مبتلا به
میگرن هستند، توصیه میشود، قهوه بنوشند.
وی
افزود: مصرف قهوه با وجود مزایایی که به همراه دارد، در خانمهای باردار و
مادران شیرده محدود میشود، چرا که با مصرف فراوان قهوه درصدی از کافئین
از جفت عبور کرده و موجب افزایش ضربان قلب مادر، در نتیجه افزایش ضربان قلب
جنین میشود و متابولیسم پایهی جنین را بالا برده و از وزنگیری مناسب آن
جلوگیری میکند. همچنین مصرف قهوه در مادران شیرده، موجب ورود درصدی از
کافئین به شیر مادر شده که بیتابی و بیقراری نوزادان را به همراه خواهد
داشت. در نتیجه توصیه میشود خانمهای باردار و مادران شیرده که به مصرف
قهوه وابسته هستند، مصرف این نوشیدنی را به حداقل رسانده و سعی کنند حداکثر
یک فنجان قهوهی رقیق و یا همراه با شیر فراوان استفاده کنند. در واقع
توصیه میشود به جای این که قهوه را به همراه مقدار اندکی شیر استفاده
کنند، بالعکس عمل کرده و یک فنجان شیر را به همراه یک قاشق چاق خوری قهوه
برای از بین بردن خستگی و خواب آلودگی استفاده نمایند.yjc