شفا آنلاین : معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه متاسفانه رشد بیماران کلیوی در کشور نسبت به آمارهای متوسط جهانی بالا است، گفت: باید روشهای محافظت از کلیه و فرهنگ اهدای کلیه به افراد جامعه آموزش داده شود
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر "محمود رضا محقق" در همایش روز جهانی کلیه در وزارت بهداشت افزود: دیابت و فشار خون دو عامل مهم افزایش بیماریهای کلیوی در کشور به شمار می رود به طوری که 45 درصد بیماران پیوند کلیه دچار بیماری دیابت بوده اند.
وی تصریح کرد: سالانه 12 درصد به بیماران نیازمند دیالیز خونی (همودیالیز) افزوده می شود که این افزایش ،کشور را نیازمند رشد بخش های بیمارستانی کلیه، دستگاه دیالیز و هزینه های بیشتر می کند.
محقق تاکید کرد: اگر در سطح زندگی مردم تغییری ایجاد نشود و نسبت به دیابت و فشار خون بی اعتنا باشیم باید منتظر افزایش نارسایی های پیشرفته کلیوی در کشور باشیم که نتیجه آن افزایش کارافتادگی و افزایش بار مالی خواهد بود.
وی ادامه داد: هم اکنون در کشور 46 هزار بیمار مبتلا به نارسایی پیشرفته کلیه، 23هزار 200 بیمار نیازمند همودیالیز و یکهزار 320 بیمار نیازمند دیالیز صفاقی و 18 هزار و 500 بیمار پیوندی در کشور وجود دارد.
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت یادآور شد: نسبت بیمار به دستگاه دیالیز در کشور پنج و سه دهم است که آمار مناسبی نیست و باید به عدد چهار برسد.
به گفته محقق، امسال 2 هزار و 500 پیوند کلیه در کشور انجام شده است.
وی گفت: هر بیمار در سال برای همودیالیز 18 میلیون تومان، برای دیالیز صفاقی 22 میلیون تومان و برای پیوند کلیه هشت میلیون تومان هزینه می کند.
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: بنابر این استفاده از روش های کم هزینه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی به نفع مردم و نظام سلامت است.
وی با بیان اینکه سه درصد بیماران کلیوی، دیالیز صفاقی و 50 درصد بیماران همودیالیز می شوند، ادامه داد: 47 درصد بیماران کلیوی پیوند کلیه می شوند که این میزان باید به 90 درصد برسد.
محقق گفت: امسال معاونت درمان وزارت بهداشت 20 میلیارد تومان یارانه برای فیلترهای همودیالیز هزینه کرده که اگر این مساله را مدیریت می کردیم این اعتبارات در جای دیگر هزینه می شد و پرداختی مردم نیز کاهش می یافت.