وی با تاکید بر اینکه 90 درصد جفتها پیش از هفته 26 در قسمت پایین قرار دارند، گفت: در صورتی که علت احتمال سقط، قرار گرفتن جفت در قسمت پایینی رحم باشد، استراحت، عدم انجام مقاربت و درمان دارویی میتواند موثر باشد.
قضاتی اضافه کرد: در صورتی که لکهبینی و خونریزی به علت حاملگی خارج از رحم باشد، باید در اسرع وقت درمان جراحی یا دارویی انجام شود و حاملگی خاتمه داده شود؛ چراکه خطرات بسیار زیادی برای مادر دارد.
این جراح و متخصص زنان درباره علائم خونریزیهای نیمه اول گفت: خونریزی کم در حد قاعدگی، درد شکم مشابه دردهای قاعدگی و اسهال، تهوع و استفراغ در بعضی مواقع پیشرفته که به علت خونریزی داخلی ایجاد میشود، از نشانههای این مشکل است.
این جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه خونریزی نیمه دوم بارداری میتواند علل مختلف داشته باشد، گفت: در این شرایط جفت در محل پایین قرار دارد، زودتر از زمان موعد (زایمان) جدا شده و نشانه شروع زایمان نیز نمایان میشود.
وی گفت: از نشانههای این عارضه میتوان به درد شکم، تغییر در صدای قلب جنین، انقباض رحمی و ترشحات خونی اشاره کرد که در موارد جدا شدن زودتر از موعد جفت، باید هر چه زودتر بارداری خاتمه یابد.
قضاتی خاطرنشان کرد: در موارد پایین قرار گرفتن جفت با نظر پزشک استراحت، کنترل حرکات و ضربان قلب جنین و در صورت بیشتر شدن خونریزی، ختم بارداری انجام میشود. سن بارداری نیز در تصمیمگیری مهم است.
این جراح و متخصص زنان تاکید کرد: در مواردی که خونریزی و ترشحات خونی همراه با انقباض باشد، نشانه شروع زایمان است که بهترین اقدام مراجعه زودتر به پزشک است و در صورت امکان با درمان دارویی، دردها را کاهش داده و از زایمان زودتر از موعد جلوگیری شود.
وی افزود: در صورت عدم درمان و قطع دردهای زایمان ختم بارداری داده میشود. در کل انجام سونوگرافی و انجام نوار قلب جنین با نظر پزشک انجام شود. در مواردی که جفت جلوتر قرار گرفته، بهتر است بررسی سونوگرافی جهت مهاجرت جفتی (در هفته 28 تا 32) انجام شود.ایسنا