شفا آنلاین:فوق تخصص گوارش و کبد می گوید: بیماری سلیاک که براثر حساسیت به پروتئین گیاهی (گلوتن) موجود در گندم، جو و جو دوسر در افراد بروز می کند درمان دارویی ندارد بلکه تنها راه درمان آن پیروی از رژیم غذایی فاقد گلوتن است.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر ˈبیژن شهبازخانیˈ روز جمعه اظهار داشت: قطع مصرف نان هایی که با گندم و جو پخته می شود و یا موادغذایی که حاوی گندم و جو است، می تواند به روند بهبود این افراد کمک کند.
بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی (ارثی) است. در این بیماری گوارشی پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد اختلال ایجاد می شود. در صورتی که بیماران مبتلا به سلیاک پروتئینی از دسته گلوتن را که در برخی غلات مانند گندم، جو و جوی دوسر وجود دارد، مصرف کنند با علایم عدم تحمل مواجه می شوند. در بیماری سلیاک ورود گلوتن به سلول پرزهای روده موجب پاسخ سیستم ایمنی شده و واکنش التهابی موجب تحلیل پرزهای روده و کاهش فعالیت آنزیم های روده می شود.
وی گفت : از آنجایی که بخش عمده ای از جذب مواد غذایی در پرزهای روده انجام می گیرد، تخریب پرزها موجب سوء جذب می شود. اغلب موارد بیماری سلیاک، ژنتیکی هستند اما این بیماری واگیردار یا سرطانی نیست .
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران سلیاکی با بیان اینکه بیماری سلیاک در صورت پیروی از یک رژیم غذایی به راحتی درمان می شود، افزود: نزدیک به صددرصد این بیماران با رژیم غذایی فاقد گلوتن درمان می شوند و طول عمر طبیعی خواهند داشت.
شهبازخانی گفت: سلیاک برخلاف سایر بیماری های اتوایمیون که مبتلایان به آن باید کورتن و داروهای پرعارضه مصرف کنند، نیاز به درمان دارویی ندارد.
سیستم ایمنی، عامل دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری زا است. وقتی یک عامل بیگانه وارد بدن می شود سیستم ایمنی فعال شده و از طریق سلول های بیگانه خوار و هورمون های دفاعی (پادتن)، آن را از بین می برد.
اما در بیماری های اتوایمیون سیستم ایمنی بدن برخی سلول های طبیعی را به اشتباه به عنوان عامل بیگانه تشخیص می دهند و مکانیسم های دفاعی را برضد آنها فعال می کنند.
به گفته وی، بیماران سلیاکی باید از خوردن غذاهای حاوی گندم و جو، گوشت های کنسرو شده، سوسیس، کالباس، همبرگر، ماکارونی، رشته فرنگی، انواع بستنی ها و سس ها، قهوه، چای و نسکافه فوری و انواع بیسکویت، شیرینی و شکلات پرهیز کنند.
شهبازیان افزود: بیماران سلیاکی به جای مصرف نان های رایج که با آرد گندم و جو پخته می شود، می توانند از نان های پخته شده از ذرت و آرد برنج استفاده کنند و با پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن طول عمر طبیعی داشته باشند.