کد خبر: ۸۵۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۱ - ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - 2013November 09
 شفا آنلاین:مسئله سلامت و امنیت غذایی، از جمله چالشهای اساسی در حوزه سلامت کشور است که بایستی توجه ویژه به آن شود.
به گزارش شفا آنلاین، موضوع "سلامت و امنیت غذا" در برنامه این هفته "نبض" با حضور چهار میهمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ابتدا دکتر محمدرضا واعظ مهدوی کارشناس سلامت با بیان این نکته که مسئله غذا یکی از چالشهای مهم سلامت کشور است، گفت: این حوزه دارای مشکلات جدی و مواردی است که بایستی به طور ویژه به آن توجه شود. وی، وضعیت سلامت غذایی در کشورمان را نامطلوب عنوان کرد و افزود: به نظر می رسد در مقوله مواد غذایی وارداتی، کنترلی وجود ندارد، به طوریکه این وضعیت در ارتباط با میوه ها قابل طرح است. همچنین در زمینه محصولات غذایی که به صورت قاچاق وارد می شوند نیز این کنترل وجود ندارد. همچنین دکتر سعید حسینی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به روند رو به افزایش بیماریهای غیرواگیر، بروز این وضعیت را مرتبط با غذا و تغذیه مردم دانست و گفت: افزایش ابتلا به بیماریهایی همچون کبد چرب و قلبی عروقی، می تواند از آثار ناگوار تغذیه نادرست و ناسالم باشد. وی افزود: نمی شود قبول کرد که افزایش بیماریهای غیرواگیر به خاطر روشهای تشخیصی است زیرا بیماریهایی مثل دیابت و کبد چرب، با انجام یک آزمایش ساده خون قابل تشخیص بوده که از قدیم وجود داشته است. بنابراین، چون روند بیماریهای غیرواگیر رو به افزایش است، باید روی علت آن دقت کرد. در ادامه دکتر رسول خضری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با طرح این موضوع که دسترسی مردم به غذا سالم از وظایف دولت است، گفت: مستندات و اسناد بالادستی و همچنین سند چشم انداز بیست ساله و... بر سلامت و امنیت غذایی تاکید دارند. وی با بیان این مطلب که طبق برنامه 5 ساله پنجم توسعه کشور می بایست تا پایان این برنامه 35 درصد کودهای مصرفی در تولید محصولات کشاورزی باید از نوع کودهای آلی و ارگانیک باشد، افزود: متاسفانه آچه را ما می بینیم، اینگونه نیست و کودهایی که برای محصولات کشاورزی و باغی استفاده می شود، سرشار از سموم هستند. خضری با عنوان این مطلب که کودهای نیتراتی در محصولات بوته ای بیشتر جذب می شوند، گفت: حجیم بودن محصولات کشاورزی همچون پیاز، هویج و سیب زمینی، به خاطر استفاده بی رویه از کودهای نیتراتی است که سرطانزا هستند. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بند الف ماده 32 برنامه پنجم که سیاستگذاری ذر ارتباط با سلامت و امنیت غذایی را جزو وظایف وزارت بهداشت عنوان کرده است، افزود: یک ماه قبل از وزارتخانه های بهداشت، جهاد کشاورزی و صنعت و معدن خواسته ایم، گزارشی از روند نظارت بر نحوه و میزان کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی ارائه دهند که هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم. خضری با انتقاد از تعدد مراکز سیاستگذاری و تصمیم گیری در حوزه سلامت و امنیت غذایی، گفت: یکی از چالشهای اساسی همین است. وی با تاکید بر اجرای "اقتصاد سبز"، این موضوع را در جهت حفظ محیط زیست کشور عنوان کرد. در ادامه دکتر هدایت حسینی مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: بر اساس تکلیفی که بر عهده وزارت بهداشت، میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد به طورکه در حال حاضر برای 285 نوع سم، حد مجاز مصرف تعریف شده است. وی افزود: این بررسی ها در قالب استانداردهای ملی منتشر می شود. حسینی به موارد استفاده از سموم و کودهای شیمایی در تولید گندم، حبوبات، میوه جات و... اشاره کرد و گفت: تعیین میزان سموم در قالب "طرح ملی نظام مراقبت" انجام می شود. مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اشاره به راه اندازی روشهای آزمایشگاهی برای بررسی میزان استفاده سموم و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی، افزود: در آزمایشگاههای مرجع وزارت بهداشت، تا حجم 60 نوع سم به طور همزمان قابل بررسی است. حسینی با عنوان این مطلب که اندازه گیری سموم محصولات کشاورزی زمان بر و پرهزینه است، گفت: برای فرآیند ردیابی، کدهای 16 رقمی برای کشاورزان تهیه شده است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: