شفا آنلاین : یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه والدین جوشهای دوران بلوغ فرزندان خود را جدی بگیرند، گفت: جوشهای دوران بلوغ در دختران از 10 سالگی و پسران از 12 سالگی شروع میشود که ممکن است تا 40 سالگی هم ادامه یابد.
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر بهروز باریک بین ، گفت: آکنه یا جوشهای غرور بیماری واحد پیلوسیاسه پوست است که واحد پیلوسیاسه دربرگیرنده یک غده چربی پوست است که به همراه یک فولیکول مو است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این مطلب که انسداد منافذ خروجی پوست باعث می شود بر روی پوست آکنه ظاهر شود، اظهار کرد: اغلب ضایعات آکنه بیشتر روی صورت، قسمت فوقانی بدن، بالای سینه، بین دو کتف، سرشانهها، کمر و بازوها به فراوانی دیده می شود.
این قائم مقام مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در علوم پزشکی با تاکید بر این که در هنگام بروز آکنه قبل از ایجاد جوش گاههای چرک کننده، باید بتوان در نطفه آنها را از بین برد، افزود: جای جوشهای آکنه که جوش گاه نام دارد بر روی پوست باقی می ماند که باعث می شود در عملکرد اجتماعی فرد نقش به سزایی داشته باشد.
باریک بین با اشاره به این که زنانی که دچار آکنه هستند معمولا هورمونهای مردانهتری دارند که در آنها رشد موی صورت نیز بیش از حد معمول است، گفت: استفاده از کرم های آرایشی، کرم پودرهای غلیظ و ضدآفتابهای نامناسب باعث ماندگاری چربی بیشتر بر سطح پوست و بسته شدن منافذ پوست میشود که این مسئله می تواند منجر به بروز جوش بر روی پوست شود.
وی آلودگی هوا، وراثت، مصرف غذاهای پر کالری و شیرین، آجیل، شکلات، قهوه را در بروز و افزایش آکنه موثر دانست و گفت: استفاده از استروئیدها، آنابولیکها که مردان برای بدنسازی استفاده میکنند و داروهای کورتونی باعث بروز جوشهایی در سطح پوست میشود که با آکنههای معمولی فرق دارد. همچنین کسانی که مجبور به استفاده از داروهای پوستی هستند مبتلا به آکنه می شوند که باید تحت درمان قرار بگیرند.
این متخصص پوست و مو بیان کرد: نوشیدن مایعات و آب فراوان، مصرف سبزیجات و انجام بعضی از ورزش های پرشی مانند طناب زدن، بسکتبال و دو باعث افزایش جریان خون در بدن می شود که در بهبود و کاهش آکنه بسیار موثر است.
دکتر باریک بین در پایان به والدین توصیه کرد: جوش های غرور جوانی فرزندان خود را که در سنین بلوغ ایجاد میشود را جدی بگیرند.