وی با بیان
این که حل این مسئله مستلزم بهبود شرایط روشهای کنونی و کاهش هزینه جانی و
مالی در اجرای عملیات امداد و نجات است، افزود: در گذشته در شرایط بحرانی،
برای حل مشکل تامین غذای گرم و رعایت مباحث بهداشتی از روش سیستم اجاق
گازهای مرکزی استفاده میشد که این تجهیزات در روزهای اولیه امدادرسانی در
مناطق سانحهدیده عملا امکانپذیر نبوده و باعث بروز مشکلات عدیده سلامت
فردی و غذایی سانحهدیدگان میشد.
وی ادامه داد: از این رو با
پیدایش فناوری نوظهور "پاکت گرمکننده مواد غذایی" ضمن کاهش هزینههای جانی
و مالی در مناطق سانحهدیده، حواشی ناشی از مشکلات پرسنل امداد و نجات در
حین عملکرد از قبیل مسئله تامین به موقع سیستم اجاق گازهای مرکزی و
خطرآفرین و زمانبر بودن اجرای چالشها از بین میرود.
بشیری اظهار
داشت: در فناوری "پاکت گرمکننده مواد غذایی KARACA" با استفاده از یک کیت
گرمکننده مواد غذایی "PAD" (پد، پوششی سلولزی که با آب واکنش نمیدهد) و
یک پاکت ایستاده زیپدار، این توانایی را به کاربران میدهد که بهراحتی و
بدون استفاده از اجاق گاز مسافرتی، غذای بستهبندی همراه خود را گرم و
آماده طبخ کنند.
وی عنوان کرد: به طور کلی مخاطبان عمده این فناوری سازمان هلال احمر،
صلیب سرخ جهانی در هنگام بروز بلایای طبیعی و همچنین نیروهای مسلح در
هنگام نبرد و پاسداری از مرزها کشور و کوهنوردان، طبیعتگردان و ... هستند.
بشیری
در خصوص طریقه استفاده از این پاکتها گفت: ابتدا کیت گرمکننده مواد
غذایی در داخل پاکت ایستاده زیپدار قرار میگیرد و سپس مواد غذایی آماده
(کنسرو) درون پاکت ایستاده زیپدار، در کنار پد یا پوششی سلولزی که با آب
واکنش نمیدهد (PAD) قرار میدهیم و به مقدار مشخص آب داخل پاکت میریزیم.
با اضافه کردن آب، در مدت ۱۵ الی ۳۰ ثانیه مجموعه پاکت گرمکننده مواد
غذایی عمل کرده و در مدت زمان ۳۰ دقیقه ای این آب به دمای ۱۰۰ درجه
سانتیگراد میرسد.
وی با بیان این که هر پاکت گرمکننده میتواند
با مقدار ۱۵۰-۲۰۰ سی سی آب و غذاهای کنسروی را گرم کند، اظهار داشت: در هر
یک از این پاکتها نسبت به ابعاد آن، تا ۳ کنسرو مواد غذایی قرار میگیرد و
با توجه به این که هر کنسرو برای گرم شدن نیاز به ۱۵ دقیقه زمان دارد، از
این رو در ۴۵ دقیقه میتوان ۶ کنسرو غذا را تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم
کرد.
بشیری با بیان این که نمونههای مشابه از این فناوری در خارج
از کشور وجود دارد، عنوان کرد: در حال حاضر این فناوری با روشی متفاوت از
نمونه خارجی و متناسب با نیاز کشور و با تکیه بر دانش فنی بومی بصورت نیمه
صنعتی ساخته میشود.
این طرح دانش بنیان به تازگی تاییدیه علمی و استانداردهای صنعتی لازم را از مبادی ذیصلاح اخذ کرده است.همشهری