کد خبر: ۸۱۹۵۷
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۰ - ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 17
شفا آنلاین>سلامت>فوق تخصص ریه گفت: نیکوتین موجود در سیگار باعث ایجاد نشاط کاذب می‌شود، حال اگر مقدار نیکوتین سیگار مصرفی کم شود، فرد برای جبران نیکوتین به کشیدن سیگارهای بیشتری روی می‌آورد، یعنی تعداد سیگارهای مصرفی افزایش می‌یابد.
به گزارش شفا آنلاین،حسن‌الله صادقی گفت: دود سیگار حداقل دارای چهار هزار نوع ماده سمی است. یکی از این مواد به اسم نیکوتین هنگامی‌که وارد ریه و بدن فرد می‌شود بر روی بعضی گیرنده‌ها اثر گذاشته و در فرد احساس شادابی و نشاط را به وجود می‌آورد. همین احساس شادابی باعث وابستگی فرد به سیگار وابسته می‌شود.
 
وی ادامه داد: تعدادی از مواد سمی حاصل از دود سیگار پس از ورود به ریه حل و وارد خون می‌شوند و سرطان‌هایی همچون مثانه و پانکراس را ایجاد می‌کنند. امروزه ارتباط بین مصرف سیگار و ابتلا به سرطان‌هایی همچون حلق و زبان، مثانه و پانکراس، قلب و پستان ثابت‌شده است و بیشتر بیماران مبتلابه این سرطان‌ها، دارای سابقه مصرف سیگار هستند.
 
این فوق تخصص بیماری‌های ریه افزود: باید بدانید که یک فرد سیگاری زمینه ابتلا به حداقل 25 نوع سرطان را دارد و افرادی که سیگار‌های بدون فیلتر استفاده می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان‌های زبان و حنجره قرار می‌گیرند.
 
صادقی در پاسخ به این سؤال که آیا خطر ابتلا به سرطان در مصرف‌کنندگان سیگار‌های لایت که نیکوتین آن‌ها کم است، کاهش پیدا می‌کند یا خیر، گفت: نیکوتین موجود در سیگار با تأثیرگذاری بر روی بعضی اعصاب سبب ایجاد نشاط می‌شود، حال اگر مقدار نیکوتین سیگار مصرفی کم شود، فرد برای جبران نیکوتین به کشیدن سیگارهای بیشتری روی می‌آورد، یعنی تعداد سیگارهای مصرفی افزایش می‌یابد؛ پس عملاً تفاوتی بین مصرف سیگار با نیکوتین کم‌تر و سیگارهای معمولی وجود ندارد.
 
وی گفت: باید دانست سیگار یک معضل جامعه بشری است و به‌طور واضح از حدود 30 سال قبل هشدارها درباره عوارض آن شروع شد اما متأسفانه مصرف سیگار هنوز در حال افزایش است و این مسئله در کشور‌های جهان سوم بیشتر به‌ چشم می‌خورد.
 
صادقی در پایان گفت: به‌طورکلی می‌توان گفت موادی که از دود شدن تنباکو وارد ریه می‌شوند سرطان‌زا هستند و فرقی نمی‌کند که این دود ناشی از قلیان باشد یا سیگار.
 
بیش از یک میلیارد نفر در دنیا و حدود 10 میلیون نفر در ایران سیگار مصرف می‌کنند و متأسفانه گرایش به سیگاری شدن به‌سرعت در بین نوجوانان و جوانان در حال افزایش است؛ همچنین نرخ مرگ‌ومیر در میان سیگاری‌ها اصولاً دو برابر کسانی است که تاکنون سیگار نکشیده‌اند و خطر ابتلای به سرطان ریه و حمله قلبی برای آن‌ها بسیار بالاست.
 
به‌طوری‌که طبق آمار هر 7 ثانیه یک نفر در دنیا و هر 10 دقیقه یک نفر در ایران بر اثر مصرف سیگار می‌میرد و با توجه به روند رو به رشد مصرف سیگار، پیش‌بینی می‌شود در 10 سال آینده این مرگ‌ومیر در کشور به یک نفر در دو و نیم دقیقه برسد.شفاف
برچسب ها: سیگار ، نیکوتین ، سرطان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: