شفا آنلاین:رئیس اداره داروهای طبیعی وزارت بهداشت گفت: تعداد داروهای طبیعی در ایران به ۹۹۶ قلم رسید و به زودی از مرز هزار دارو عبور میکند.
به گزارش شفا آنلاین، امیر حسین جمشیدی امروز در دومین همایش طلای سبز در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی افزود: داروی طبیعی دارویی است که با منشأ مواد موجود در طبیعت اعم از مواد گیاهی، حیوانی و معدنی تولید میشود.
وی گفت: 25 درصد داروهای مدرن و شیمیایی نیز منشأ طبیعی دارند و از طب سنتی و فرآورده های طبیعی مشتق شدهاند.
جمشیدی ادامه داد: ما حداقل 120 نوع طب سنتی و مکمل داریم مانند طب سنتی ایرانی- اسلامی، طب سوزنی یا کاریروپراتیک که اکثر داروهای آنها از داروهای طبیعی استفاده می کنند.
وی گفت: فعالیت در عرصه داروهای طبیعی عرصه های مختلفی از تولید مواد اولیه، تولید نهایی دارو، عرضه دارو، مصرف و تجویز دارو و مسائل مربوط به بعد از تجویز را در بر میگیرد و نه تنها وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را درگیر میکند بلکه سازمانهای متعددی از جمله وزارت کشاورزی، وزارت بازرگانی و صنایع را در بر می گیرد.
رئیس اداره داروهای گیاهی و طبیعی وزارت بهداشت ادامه داد: تاکنون مجوز 996داروی طبیعی در کشور صادر شده است که بیشترین میزان صدور این مجوزها در سال گذشته با 228 قلم دارو بوده است که یک رکورد است.
وی افزود: همچنین تولید 288 عصاره دارویی نیز تاکنون از وزارت بهداشت مجوز گرفته است، 92 شرکت در تولید داروهای گیاهی فعال هستند و تاکنون از مجموع گیاهان دارویی موجود در کشور 284 گیاه دارویی در تولید فرآورده های دارویی گیاهی مورد استفاده قرار گرفته است.
جمشیدی گفت: آیین نامه طب سنتی ایران در سال 85 با امضای باقری لنکرانی وزیر بهداشت وقت ابلاغ شد و توانست گاه بلندی در افزایش تولید و ساماندهی تولید داروهای گیاهی در کشور ایجاد کند.
وی ادامه داد: از 96 عرصه مختلف پزشکی و درسته بیماریها تاکنون برای 49 دسته داروی گیاهی در کشور تولید شده است که امیدواریم تولید کنندگان این عرصه با تقسیم کاری به نحوی عمل کنند که در تمام عرصه ها داروی گیاهی و طبیعی در کشور داشته باشیم.
دبیر علمی همایش طلای سبز همچنین اعلام کرد: این همایش از این پس هر سال هفته اول آبان برگزار میشود.