شفا آنلاین- متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی گفت:چغندر یا لبو از جمله سبزیجاتی است که مصرف آن از زمان های دور رواج داشته است،در کشور ما نوع مصرفی غالب دارای رنگ قرمز تیره است ، اما این سبزی در سایر انواع زرد وسفید نیز وجود دارد.
دکتر مهدی شادنوش در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود:این سبزی حاوی پتاسیم ، منیزیم ، آهن ، ویتامین A ، B6 ، C ، فولیک اسید ، کربوهیدرات ، پروتئین ، آنتی اکسیدان و فیبر محلول است.
به گفته وی مصرف این سبزی در کاهش فشار خون و خطر حمله های قلبی و مغزی موثر است.رنگدانه موجود در این ماده غذایی همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است که در کاهش احتمال اکسیداسیون LDL و حمایت از دیواره شریان ها نقش موثری دارد.
وی اظهار کرد:کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدها نیز از جمله آنتی اکسیدان های موجود در این سبزی هستند،مقدار ویتامین C موجود در 100 گرم این ماده غذایی حدود 8% نیاز روزانه را تامین می کند.
قائم مقام معاون وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در پایان گفتگو با خبرنگار شفا آنلاین توصیه کرد:مصرف شلغم،لیمو شیرین و لبومعمولا در انواع بیماری ها نیز محدودیت ندارد و به دلیل دارا بودن مواد مغذی ذکر شده در کاهش چربی و فشار خون نیز موثر است.
وی همچنین افزود:تنها در موارد خاص مانند افراد مبتلا به نارسایی کلیوی و تحت دیالیز مصرف شلغم و لبو به علت دارا بودن مقادیر بالای پتاسیم باید محدود شود.