کد خبر: ۸۰۰۷۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - 2015October 03
شفا آنلاین>سلامت>دبیردوازدهمین کنگره بین المللی ام اس با بیان اینکه 60 تا 70 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا هستند،گفت:ام اس در مناطق غربی، شمالی و مرکزی کشور شیوع بیشتری دارد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر سیدمسعود نبوی افزود:این بیماری در تمام نژادها و قومیت های ایرانی وجود دارد اما در برخی مناطق کشور مانند مناطق غربی، شمالی و مرکزی شیوع بیشتری دارد اما در نقاط شرق و جنوب شرق کمتر دیده می شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در استان سیستان و بلوچستان ابتلا به این بیماری کمتر است اما در آذربایجان، کردستان، کرمانشاه یا استان های مرکزی بیشتر است.
نبوی عوامل محیطی موجود در این مناطق را یکی از دلایل ابتلا به این بیماری عنوان کرد و افزود:به عنوان مثال در سال های جنگ تحمیلی در مناطق غربی کشور سال های سال استرس های طولانی و شدید وجود داشت که احتمال داده می شود در کنار عواملی مانند سموم و بمب های شیمیایی باقی مانده از جنگ در شیوع بیشتر ام اس در این مناطق تاثیر داشته باشند.

دبیر دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس ایران گفت:بیماری ام اس در سایر کشورهای دنیا نیز شایع است به طوری که بیش از 2.5 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه این بیماری در برخی کشورها شایع تر و در برخی کشورها از شیوع کمتری برخوردار و نادر است، ادامه داد: شیوع ام اس در زنان حدود سه برابر بیشتر از مردان است.
نبوی در مورد سن شیوع این بیماری گفت:سن شیوع این بیماری بین 20 تا 40 سالگی است؛البته در کودکان و بزرگسالان نیز دیده می شود اما به طور کلی بیشتر در این محدوده سنی خود را نشان می دهد.
وی خاطر نشان کرد:بیماری ام اس دو نوع عودکننده و پیشرونده دارد که فرم شایع این بیماری، فرم عودکننده آن است.
فوق تخصص مغز و اعصاب در خصوص علل این بیماری اظهارکرد:این بیماری هم علت ژنتیکی و هم علت محیطی دارد و از نوع بیماری های خود ایمنی است که در اثر تغییراتی که در ژن ها به وجود می آید و تاثیراتی که عوامل محیطی بر این ژن ها اعمال می کنند، ایجاد می شود.
نبوی توضیح داد:دراثر این عوامل در واقع سیستم ایمنی بدن بخشی از مغز و نخاع را تحت تهاجم خود قرار می دهد و در نتیجه بیمای ام اس ظهور می یابد.
عضو هیات علمی دوزادهمین کنگره بین المللی ام اس درخصوص عوامل ژنتیکی گفت: ژنتیک تاحدی در بروز ام اس نقش دارد یعنی اگر فردی در بستگان درجه یک خود این بیماری را داشته باشد، خطر ابتلای او بیشتر می شود اما این به معنای ابتلای صددرصدی نیست و برحسب اینکه چقدر ژنتیک مشترک با فرد مبتلا داشته باشد، خطر ابتلا به این بیماری تغییر می کند.
نبوی با ذکر این مطلب که به طور کلی خطر ابتلا به ام اس در اثر عوامل ژنتیکی چندان بالا نیست، افزود:به عنوان مثال اگر مادری ام اس داشته باشد، احتمال اینکه فرزندی با بیماری ام اس به دنیا بیاورد فقط در حدود 5 تا 6 درصد است.
وی در خصوص عواملی محیطی نیز گفت: برخی عوامل محیطی مانند ویروس ها، سموم، آلودگی های مختلف زیست محیطی، کمبود ویتامین D و نور آفتاب در بروز این بیماری نقش دارند.
نبوی تاکید کرد:بین2.5 تا 40 درصد می توان عوامل ژنتیکی را در بروز بیماری و برحسب اینکه چقدر ارتباط ژنتیکی بین نزدیکان مبتلا و افراد سالم وجود دارد، دخیل دانست در واقع حدود 15 تا 20 درصد افرادی که مبتلا به ام اس هستند، یکی از بستگان نزدیک آنها به این بیماری مبتلا هستند.
وی اضافه کرد: این به آن معناست که نقش ژنتیک در بروز این بیماری وجود دارد اما چندان قوی نیست و عوامل محیطی نیز باید وجود داشته باشند تا فردی که ژن های مستعد ابتلا به ام اس را دارد، به این بیماری مبتلا شود.
دوازدهمین کنگره بین المللی ام اس با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی از 21 تا 22 آبان ماه سال جاری در سالن ساری برگزار می شود.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: