شفا آنلاین : آب پرتقال هر اندازه که سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود، ویتامین ث آن بیشتر حفظ میشود؛ ضمن اینکه مصرف پرتقال، کلسترول خون را کاهش میدهد.
به گزارش شفا آنلاین ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، علی اکبرکمالی اردکانی کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که پرتقال از نظر شیمیایی منبع غنی ویتامین ث است اظهارکرد: پوست پرتقال در بسیاری موارد حتی مغذی تر از میوه آن است.
وی ادامه داد: ویتامین ث یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها می شناسند.
کمالی گفت: مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده، در پیشگیری از انواع دیگر سرطان ها نیز مؤثر است.
وی اذعان داشت: سرطان مری در اشخاصی که زیاد پرتقال می خورند، ۵۰ درصد کمتر از اشخاصی است که آن را کمتر مصرف می کنند یا اصلاً نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد.
این کارشناس صنایع غذایی خاطرنشان کرد: پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین و ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است.
وی توصیه کرد: در مواردی که هدف کاهش کلسترول و تأمین سلامت شریان ها باشد، برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می شود که پرتقال را با لایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند مصرف کنید.
کمالی عنوان کرد: پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد.
وی افزود: یک لیوان آب پرتقال دارای ۱۲۰ میلی گرم ویتامین ث یعنی دوبرابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری کلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیک است.
کمالی ادامه داد: آب پرتقال سرشار از فیبر است، به ویژه اگر با گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه که سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین ث آن بیشتر حفظ خواهد شد.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصیه کرد: افرادی که فشار خونشان بالاست و برای کنترل آن دارو مصرف میکنند، باید همیشه در تغذیه روزانه خود از موادغذایی حاوی پتاسیم بالا استفاده کنند. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یک لیوان بزرگ آب پرتقال حدود ۳۵۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد.