شفا آنلاین : رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: پیشنهاد این سازمان برای غربالگری رایگان و سراسری 3 فاکتور قندخون،فشار خون و وزن همه ایرانیان بالای 30 سال توسط پرستاران در جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور در دولت تصویب شد و فروردین 92 اجرایی میشود.
رئیس سازمان نظام پرستاری:
غربالگری سراسری قندخون،فشار خون و وزن ایرانیان تصویب شد
به گزارش شفا آنلاین ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، محمد میرزابیگی با اشاره به تشکیل جلسه اجرای «طرح پایش سلامت ایرانیان بالای 30 سال»، افزود: این نشست دیروز به دنبال دعوتنامه معاون اول ریاست جمهوری با حضور نماینده وزرات علوم، نماینده معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، سرپرست وزارت بهداشت و معاونان وی، سرپرست وزارت تعاون؛ کار و امور اجتماعی، معاون توسعه و مدیریت رئیس جمهور، مسئولان سازمان نظام پرستاری، معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور و یکی از متخصصان IT تشکیل شد و طی آن این طرح به طور قاطع به تصویب رسید.
وی افزود: البته با پیگیری سازمان نظام پرستاری دستور بررسی و اجرای طرح پایش سلامت ایرانیان، حدود 3 ماه پیش نیز از سوی رئیس جمهور خطاب به وزرای بهداشت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی و وزیر کار وقت صادر شد اما متأسفانه تا امروز مورد بیتوجهی قرار گرفته بود.
وی اندازهگیری رایگان ۳ فاکتور فشار خون، قند خون و وزن تمام ایرانیان بالای 30 سال را محور اصلی این طرح عنوان کرد و گفت: به همین منظور از امروز کمیته مشترک اجرایی با همکاری وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، سازمان صدا و سیما و معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری با ریاست معاون بهداشتی وزارت بهداشت و دبیری بنده، شروع به کار میکند و پیش بینی میشود ظرف یک هفته برنامههای اجرای این طرح ملی آماده شود.
وی اضافه کرد: پس از طی این مراحل و انجام هماهنگیهای لازم، این طرح بزرگ همزمان با هفته سلامت با مشارکت 100 هزار پرستار داوطلب و به خصوص دانشجویان پرستاری عملیاتی خواهد شد. البته در این میان از همکاری داوطلبانه سایر گروههای تیم سلامت نیز استقبال میکنیم.
وی با درخواست از مردم برای مشارکت همگانی در این طرح ملی گفت: امیدواریم که مردم نیز در فرجه زمانی که به زودی اعلام میشود به پایگاههای سنجش فشار خون، قند خون و وزن مراجعه کنند و از خدمات رایگان این طرح بهرهمند شوند. زیرا سلامت بسیاری از افراد بالای 30 سال در کشور، به دلیل ناآگاهی از مشکلات خود در ۳ فاکتور مذکور، در معرض انواع آسیبهای جبرانناپذیر نظیر سکته مغزی و قلبی است. در حالی که با یک تشخیص به موقع با کمترین هزینه و فقط با چند توصیه آموزشی و مشاورهای در سبک زندگی و تغییر رژیم غذایی میتوان جلوی حجم بالایی از امراض را گرفت.
میرزابیگی با تأکید بر تسلط کامل علمی شورای عالی نظام پرستاری بر این طرح افزود: اجرای موفق این طرح ضمن کاهش بار بیماریها بر سیستم سلامت و درمان کشور، قطعاً پایه بسیار مطلوبی برای ادامه خدمت در پزشک خانواده خواهد بود زیرا بالاخره تصویری کلی از وضعیت سلامت ایرانیان بالای 30 سال را که جمعیتی حدود 35 میلیون نفر برآورد میشود، در اختیار طرح پزشک خانواده قرار میدهد و میتوان بر پایه آن سیستم درمانی کاملاً هدفمندی را پایهریزی کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به عزم دولت به ویژه معاون اول رئیس جمهور برای اجرای این طرح بیسابقه، امیدواریم بتوانیم تا روز پرستاردر اواخر اسفند امسال تمام ابعاد اجرایی و زیر ساختی این طرح را آماده و بعد از تعطیلات نوروز در هفته سلامت، عملیات اجرایی آن را شروع کنیم.
دبیر کمیته اجرایی طرح پایش سلامت ایرانیان زمان احتمالی برگزاری این طرح را هفته آخر فروردین و هفته اول اردیبهشت سال آینده اعلام کرد و افزود: در نظر داریم ظرف 3 هفته طرح را به طور کامل اجرا و نتایج آن را جمع بندی کنیم و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهیم تا این وزارتخانه با غنی سازی پرونده الکترونیکی سلامت مردم، طرح پزشک خانواده را هدفمندتر اجرایی کند.
وی ادامه داد: از دیگر قابلیتهای پیش بینی شده در این طرح، تداوم پایش وضعیت سلامت مردم به ویژه در ۳ فاکتور فشار خون، قند خون و وزن از طریق تعاملات اینترنتی و پیامکی با مردم است. به گونهای که مردم بتوانند همچنان به طور مستمر اطلاعات مربوط به این 3 فاکتور خود را بروز کرده و روند سلامت خود را ارزیابی کنند.
میرزابیگی ارائه خدمات رایگان مشاوره عمومی و توزیع بستههای آموزشی مکتوب را از دیگر مشخصات این طرح خواند و گفت: آموزشها و مشاورههای ارائه شده در این طرح نیز در سطح درک و فهم عامه مردم خواهد بود ضمن اینکه اگر در جریان این بررسیها با مواردی از بیماری یا افراد در معرض خطر نیز مواجه شویم، اقدامات لازم برای آموزش و پیگیری درمان نیز انجام خواهد شد.
وی افزود: اجرای موفق این طرح ملی به طور یقین علاوه بر افزایش آبروی نظام سلامت، موجب ارتقاء سطح شاخصهای بهداشتی و درمانی کشور در سطح دنیا خواهد شد و میتواند الگویی بینظیر برای سایر کشورها مبنی بر نقش آفرینی موثر پرستاران در اجرای چنین طرحهای بزرگی در سیستم سلامت باشد.