کد خبر: ۷۶۱۲۳
تاریخ انتشار: ۰۶:۰۵ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 09
شفا آنلاین>بیمه و بانک>برخی مراکز اعتبارسنجی بین المللی می گویند برخلاف نتایج خوب عملکرد بانک های اسلامی عربی حوزه خلیج فارس در سال ۲۰۱۴ این بانک ها از کاهش شدید در آمدهای نفتی در دو سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ متاثر خواهند شد.
به گزارش شفا آنلاین،شاخص های سهام کشورهای عربی در دو ماه گذشته و در پی انتشار گزارش های کندی رشد اقتصادی چین و نیز کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی، وضع نامساعد و سقوطی کم سابقه را شاهد بود. پای ثابت ریزش هم، سهام بانک های عربی منطقه خلیج فارس است.

 استاندارد اند پورز (S&P) در گزارشی می نویسد: بعد از تحقق نتایج قوی در سال ۲۰۱۴ در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ این بانک ها ضعف قابل توجهی را در نتیجه کاهش قیمت نفت شاهد خواهند بود.

این گزارش اشاره می کند: با این وجود، تقاضای سرمایه گذاران برای فعالیت های بانکی مطابق با احکام مالی و اقتصادی اسلامی و تدابیر حمایتی دولت ها، بانک های اسلامی را قادر به ادامه رشد و افزایش سهم تدریجی در بازار (بعد از سال ۲۰۱۶) خواهد کرد.

تیموشن انجن تحلیلگر اعتبارات در این موسسه اعتبارسنجی می گوید: بعد از سال ها عملکرد و رشد قوی، انتظار تغییر منفی تدریجی در وضعیت بانک های اسلامی منطقه خلیج فارس برای بازه زمانی سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ را داریم. این مساله به کاهش در قیمت های نفت و تاثیر آن بر اقتصادهای منطقه ای و سپرده گذاری سپرده گذاران ارتباط دارد.

وی می افزاید: با وجود اینکه پیش بینی ما حاکی از عدم تغییر قابل ملاحظه ای در رشد اعتباری سال ۲۰۱۵ است اما روند سپرده گذاری، شاهد کندی در نتیجه کاهش نسبی نقدینگی و کاهش کیفیت سرمایه گذاری در نتیجه کندی رشد اقتصادی خواهد بود.

سوها اورجان تحلیلگر دیگر استاندارد اند پورز تصریح می کند: این عوامل پیش گفته به افزایش تدریجی ضرر و زیان اعتباری در بانک های اسلامی طی سال ۲۰۱۵ منجر خواهد شد و رشد خالص درآمدی را به نسبت سال ۲۰۱۴ کاهش خواهد داد.

وی اینگونه نتیجه گیری می کند: نظر به اینکه بانک های اسلامی عموما در شرایط سرمایه گذاری و پولی سالم فعالیت می کنند، انتظار داریم که این بانک ها در سال ۲۰۱۵ موضع محافظه کارانه ای با هدف حفظ سطوح قوی سرمایه اتخاذ کنند و در همین حال به سوی تنوع بخشی به منابع سرمایه ای خود بروند.

این گزارش بر بانک های صرفا اسلامی و نه سنتی متمرکز است و حتی شامل منابع درآمدی اسلامی در بانک های سنتی نیز نمی شود.

بر اساس گزارش، بانک های اسلامی کشورهای عربی خلیج فارس در فاصله سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ بودجه عمومی خود را به میزان میانگین ۱۵.۲ درصد افزایش دادند در حالی که بانک های سنتی منطقه شاهد افزایش بودجه ۸.۸ درصدی بودند.

همچنین بانک های اسلامی در سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۱۲.۶ درصد رشد را تجربه کردند و بانک های سنتی به رشدی ۹.۶ درصدی دست یافتند
 


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: