شفا آنلاین-رئیس انجمن علمی داروسازان ایران گفت: کیفیت دارو یک طیف است نه یک نقطه،بنابراین باصراحت می توان گفت : تمامی داروهای تولید داخلی از کیفیت بالایی برخوردار نیستند.
کیفیت داروهای ایرانی
دکترسید حمید خویی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبرافزود:ما داروهای ایرانی با کیفیت بسیار بالا و همچنین داروهایی با حداقل استاندارد هم داریم.بنابراین به طور کلی تمام بازاردارویی ایران به عنوان صنعت ملی داروسازی باید مورد بازبینی قرار گیرد،چراکه هنوز راه های ناپیموده زیادی دراین صنعت داریم.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور با اشاره به این که کیفیت داروهای تولید داخل مشکل دارد تصریح کرد: شرایط ومحدودیت های اقتصادی،وضعیت بازار و مکانیزم های قیمت گذاری، کیفیت داروهای ایرانی را به جایی رسانده که درشرایط فعلی داروها بهتر از 10سال اخیر نشده،اما این به آن معنی نیست که داروهای وارداتی کشورهایی نظیرهند و پاکستان از کیفیت بهتری برخوردارند.
ارتقاء کیفیت داروهای ایرانی با حمایت دولت تحقق می یابد
عضوهیات مدیره نظام پزشکی تهران با اشاره به لزوم اقدام های فراوان درمسیر تحقق ارتقاء کیفیت بیان کرد: ارتقاء کیفیت یک شعار نیست بلکه در این راستا با حمایت دولت- برنامه ریزی ها- سرمایه و سیاست کلان ملی محقق خواهد شد. این در حالی است که طی 2سال اخیر صنایع داروسازی برای زنده ماندن دست و پا می زدند و در چنین شرایطی انتظار ارتقاء کیفیت از صنایع محصولات داروسازی انتظاری منصفانه و واقع بینانه نسیت.
بیمه ها با حداقل پوشش دهی سنتی عمل می کنند
رئیس انجمن علمی داروسازان ایران با اشاره به این که مکانیزم تعیین قیمت داروها به طور کامل در اختیار دولت است،اظهار کرد: به دنبال این امر و بیمه ها که به طور سنتی کمترین قیمت دارویی را مبنای پوشش قرار می دهند و ازسوی دیگرجبران هزینه سرمایه گذاری یک تولید کننده داروبه دلیل عدم حمایت دولت بسیار دشوار وعلاوه براین امرنه تنها دولت حاضر نیست هزینه ارتقاء، توسعه و کیفیت را به رسمیت بشناسد بلکه بیمه ها هم از این قاعده مستثنی نیستند.
شایان ذکر است سیستم بیمه ها و مکانیزم های قیمت گذاری،انگیزه های ارتقاء کیفیت دارو را کاهش می دهد.
نقش وزارت بهداشت در بهبود کیفیت داروها
دکتر خوئی با اشاره به این که وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی متولی تأمین سلامت مردم است،افزود:یکی از مقتضیات سلامت مردم عرضه داروهای با کیفیت مطلوب در بازار دارویی ایران است،به بیان دیگر این وزارتخانه متولی نظارت بر کیفیت کلیه داروهای وارداتی است.
وی ادامه داد:درسال های اخیر شاهد نقص بسیار وافر مکانیزم های نظارت دولت و وزارت بهداشت بر داروهای وارداتی بودیم که نوعی آشفته بازار در کشورحکم فرما بود وسودجویان از این وضعیت اسفبار استفاده های فراوانی بردند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی تأکید کرد:کیفیت داروهای ایرانی به دلیل ورود رقبای خارجی قدرتمند در بازارمورد تهاجم قرار گرفت و طبیعتأ در بازار رقابت یکی از مکانیزم ها، تخریب رقیب است و آنهایی که دارای امکانات بیشتر و زمینه تبلیغاتی بهتراند قدرت و زبان بلندتری دارند.
به گفته این داروساز، وزارت بهداشت باید با میانجی گری در راستای صنایع داروسازی،منابع مالی را از سیستم های بانکی دولت اخذ و برای ارتقاء کیفیت سرمایه گذاری کند.
دکتر خویی در پایان گفتگو با خبرنگار شفا آنلاین خاطرنشان کرد: دولت و ساختار جدید وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی که با یک رویکرد جدید نظام دارویی کشور را دردست گرفته اند و کیفیت داروها در اولویت سیاست گذاری ها است بنابراین تمامی تصمیم گیری ها بر مبنای ارتقاء کیفیت اعم ازداروهای وارداتی و یا تولید داخل تدوین خواهد شد.
گفتگو:شبنم طاهری