به گزارش شفا آنلاین : محمد آقاجانی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته دولت برگزار شده بود به ارائه آخرین آمار مربوط به طرح تحول نظام سلامت در حوزه درمان طی 14 ماه گذشته پرداخت.
وی با بیان اینکه در این مدت 9 میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند که سقف پوشش این بیمه را به 95 درصد رسانده است، گفت: در موضوع کاهش فرانشیز 9 میلیون نفر در بیمارستانها بستری و از خدمات بهره بردند که به جای پرداخت 37 درصد از جیب شهریها 6 درصد و روستاییان 3 درصد از جیب خود پرداخت کردند.
معاون درمان وزارت بهداشت از کاهش ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان برای تهیه اقلام دارویی خبر داد و گفت: در گذشته 10 درصد بیماران ما برای تأمین اقلام دارویی خود به خارج از بیمارستان ارجاع داده میشدند که این مقدار به 3 درصد کاهش یافته که امیدواریم به زودی صفر بشود.
آقاجانی ادامه داد: اقلام دارویی موجود در بیمارستانها 190 درصد و تجهیزات نیز 260 درصد رشد یافت تا مراجعه مردم کاهش یابد.
وی همچنین از کاهش قیمت لوازم پزشکی به میزان 42 درصد خبر داد و گفت: در موضوع پزشکان مقیم در 198 شهر و 406 روستا 7200 پزشک متخصص در 19 رشته مقیم شدند و تقریباً 900 نفر هر شب پزشک متخصص در کشور کشیک هستند.
معاون درمان وزارت بهداشت از حمایت وزارت بهداشت از طرح ماندگاری پزشکان در مناطق محروم خبر داد و گفت: در این مدت 4800 نفر در 291 شهر محروم ماندگار شدند که تعداد متخصصان ما بعد از اجرای این طرح در مناطق محروم از 1400 نفر به 3400 نفر افزایش یافته است.
آقاجانی با تأکید بر اینکه همه این پزشکان تمام وقت شدهاند، گفت: ارتقای کیفیت ویزیت را در 596 کلینیک ویژه از سوی 11 هزار و 500 پزشک داشتیم به طوری که این افراد 35 میلیون بار ویزیت انجام دادهاند.
وی همچنین به تأسیس 500 کلینیک جدید برای ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی به مردم اشاره کرد و گفت: بعد از 20 سال میزان سزارین در کشور 5.5 درصد کاهش یافت به طوری که اکنون نسبت 50 به 50 با زایمان طبیعی دارد.
به گفته وی در سال گذشته و طی طرح تحول سلامت 548 هزار زایمان طبیعی رایگان در بیمارستانهای وزارت بهداشت رخ داده که در این میان میزان مرگ مادران و نوزادان نیز کاهش یافته است.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: ارتقای کیفیت خدمات زایمان طبیعی در 366 زایشگاه برنامهریزی شده که امیدواریم بتوانیم 1100 واحد اختصاصی زایمان نیز برای کاهش عفونتهای مادران تأسیس کنیم.
آقاجانی با اشاره به اینکه استان فارس بیشترین افزایش را در زایمانهای طبیعی داشته است، خاطرنشان کرد: این موضوع ربطی به طرح پزشک خانواده ندارد بلکه به علت طرح تحول و آموزشهای زایمان، زایمان بیدرد و رایگان به مادران رخ داده است.
وی همچنین در مورد افزایش کیفیت خدمات هتلینگ در بیمارستانها گفت: حدود 30 هزار تخت بیمارستانی را نوسازی کردیم و امسال نیز نوسازی 2 هزار اتاق عمل در دستور کار قرار دارد ضمن اینکه از 80 هزار تخت بیمارستانی که در کشور موجود است همه آنها نیاز به نوسازی ندارند.
معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که چه تعداد تخت بیمارستانی در کشور کمبود داریم، گفت: اکنون با احتساب تخت بیمارستانهای خصوصی به ازای هر هزارنفر یک و نیم تخت وجود دارد که در بیمارستانهای دولتی این مقدار به یک کاهش پیدا میکند و میتوان گفت حدود 80 هزار تخت نیز در کشور کمبود داریم.
آقاجانی در مورد بازسازی تجهیزات پزشکی نیز گفت: طرح نوسازی تجهیزات پزشکی سرمایهای بیمارستانها آغاز شده که امیدواریم نوسازی 15 هزار قلم از آنها که شامل دستگاههای اتاق عمل، بیهوشی، سونوگرافی و ... میشود با بودجه بالغ بر 700 میلیارد تومان به سرانجام برسد که البته اولویت ما مناطق محروم است.
به گفته وی دولت سالانه تنها 2 هزار تخت بیمارستانی به مجموعه تختهای کشور اضافه میکند که با توجه به کمبود 80 هزار تخت این کمبود 40 سال بعد برطرف میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت در این زمینه افزود: در توسعه تختها باید از سرمایه غیردولتی بهره برد که در قالب مشارکتهای اقتصادی میتوانیم بخشی از کمبودها را جبران کنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای احداث هر تخت بیمارستانی حدود 500 میلیون تومان بودجه نیاز است که در مجموع مبلغی حدود 40 تا 50 هزار میلیارد تومان اعتبار برای 80 هزار تخت نیاز داریم.
آقاجانی نبود جاذبه را از دلایل عدم سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساخت بیمارستان عنوان کرد و گفت: نرخ جدید خدمت، تضمین خرید خدمت باید از سوی سازمانهای بیمهگر اتفاق بیفتد و این در حالی است که ما هنوز نرخ واقعی تمام شده خدمات را نداریم و اگر تعرفهها مطابق قیمت واقعی و تمام شده باشد بخش خصوصی در این زمینه سرمایهگذاری میکند.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین از وجود 17 پایگاه اورژانس هوایی نیز خبر داد و گفت: این تعداد با توجه به جغرافیای کشور باید به 44 برسد که البته توسط همین 17 پایگاه نیز تاکنون 1373 بیمار اورژانسی به بیمارستانها انتقال یافته است.
وی در زمینه استفاده از بالگردهای هلالاحمر و نیروهای مسلح گفت: ما خودمان بودجهای برای خرید بالگرد نداشتیم و در این زمینه از نیروهای مسلح خرید خدمت انجام دادیم که اخیراً نیز در حال مذاکره با هلال احمر هستیم تا بالگردهای تخصصی اورژانس با قابلیت پرواز در شب را در اختیار بگیریم.
آقاجانی در مورد مهمترین برنامههای طرح تحول در حوزه درمان گفت: حفظ دستاوردها، ادامه طرح، مراقبتهای خاص از بیماران اورژانس، ایجاد 2 هزار تخت اورژانس بیمارستانی و 2400 تخت ICU از جمله برنامههای ما خواهد بود.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: ضمن اینکه نظام درمان بیماریها را با شناخت 4 بیماری اصلی که 75 درصد علت مرگها در دستور کار قرار دادیم و همینطور کلینیکهای ویژهای را برای درمان سرپایی راهاندازی میکنیم و تعداد آنها از 250 به 596 برسد.
وی ادامه داد: بازسازی بیمارستانها و اقلام مصرفی و تختهای اتاق عمل در کنار توزیع امکانات با اولویت مناطق محروم از دیگر اقدامات ما خواهد بود.
آقاجانی با بیان اینکه در مناطق نزدیک پایتخت و اکثر استانها مناطق محروم وجود دارد، گفت: در یک ماه گذشته 15 اورژانس اصلی تهران انتخاب شده و 21 مورد اشکال و نکته برای اصلاح آنها شناسایی شده است که از جمله آن میتوان به کمبود 700 نفر نیروی انسانی در این اورژانسها اشاره کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت از راهاندازی نظام ثبت مرگ مادران باردار خبر داد و گفت: برای ما مرگ یک مادر باردار فاجعه است و زمانی که این اتفاق میافتد کمیتهای تشکیل میشود و در آن کمیته آسیبشناسی میکند تا متوجه شود آیا میتوانستند از این مرگ جلوگیری کنند یا خیر.
وی افزود: اکنون 19.6 در هر صد هزار تولد زنده شاهد مرگ مادران هستیم.