شفا آنلاین - چقدر اهل سبزی خوردن هستید؟ وقتی سبد سبزی خوردن سر سفره میآید به کدام سبزی علاقه بیشتری دارید؟ اگر جزو افرادی هستید که شاهیها را سوا کرده و میل میکنید به خودتان تبریک بگویید چون انتخاب خوبی دارید. البته توصیه میکنیم «جدا کن سوا کن» را کنار بگذارید و از تمام سبزیها میل کنید چون هر کدام منبع ویتامینهای متعدد هستند. اما شاهی! این سبزی برگ دار خوشمزه! شاهی حاوی ترکیبات گوگردی است که برای سلامتی بسیار مفید است. این سبزی پرطرفدار منبع فوقالعاده ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است. با ما همراه باشید تا خواص این سبزی را مرور کنیم.
به گزارش شفا آنلاین ، شاهی از 93 درصد آب تشکیل شده است. برای همین هم کالری کمی دارد. حالا که هوا دارد کمکم سرد میشود به ویتامین C بیشتری نیاز دارید و همین برگهای کمی تند و تیز سرشار از ویتامین C و همچنین پیش سازهای ویتامین A و ویتامین B9 یا اسیدفولیک هستند. البته تعداد ویتامینهای این سبزی به همین جا ختم نمیشود و دیگر ویتامینهای گروه B و همچنین ویتامین E و ویتامین K از دیگر ویتامینهای موجود در شاهی میباشند.مواد معدنی موجود در شاهی هم کم نیستند. پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و زینک(روی) جزو مواد معدنی شاهی میباشند. این سبزی از آنتیاکسیدانها هم بینصیب نیست. کاراتنوئیدها، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین جزو آنتیاکسیدانهای شاهی میباشند.شاهی حاوی ترکیبات گوگردی است که میتواند بدن را در برابر سرطان ایمن کند. فیبرهای شاهی نیز قابل توجه است مانند سلولز، پکتین و غیره.معمولاً کلسیم سبزیجات به سختی جذب بدن میشود. اما کلسیم موجود در شاهی برای بدن قابلاستفاده و زود جذب است. در واقع میزان جذب کلسیم شاهی در بدن حدود 67 درصد میباشد درحالیکه فقط 5 درصد کلسیم موجود در اسفناج جذب بدن میشود.
پیشگیری از بیماریها
در حالت کلی ویتامینها، ترکیبات آنتیاکسیدانی و فیبرهای موجود در میوهها و سبزیجات نقش مهمی در محافظت از سلامت بدن ایفا میکنند. نتایج پژوهشها نشان میدهد مصرف بالای میوه و سبزیجات خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و دیگر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد. محققان معتقدند که در بین میوهها و سبزیجات، شاهی جزو سبزیهایی است که میتواند از ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان ریه، سرطان تخمدان و سرطان کلیهها پیشگیری کند. این خاصیت پیشگیرانه مدیون ترکیبات گوگردی موجود در این سبزی است. در نهایت باید بدانید که مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از لوتئین و زآگزانتین مانند شاهی، بروکسل، اسفناج، بروکلی و غیره خطر دژنراسیون ما کولای چشم را کاهش میدهد.