دکتر تبسم مردانی، کارشناس آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی نیز که به این فناوری دست یافته است، در این باره عنوان کرد: آزمایشات سرولوژی به میزان گستردهای برای بررسی وضعیت گلههای طیور در مورد بیماریهای آنفلوآنزا و نیوکاسل مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: تا قبل از ساخت این سرمهای استاندارد، سرمهای استانداردهای خارجی به کار برده میشد که استفاده از نمونههای خارجی به این منظور، بسیار هزینهبر بود و بنابراین در آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، با استفاده از نمونههای سرمی فارمهای مادر با تیترهای 9 و10 نیوکاسل و آنفلوآنزا (H9) (همانند تیتر استانداردهای سازمان جهانی بهداشت دام) کنترل مثبتهای لئوفیلیزه با ماندگاری بالا تهیه و طی زمانهای متوالی در هر مرحله مورد بررسی قرار داده شد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت دام در زمینه تشخیص بیماریهای نیوکاسل و آنفلوآنزا آزمون HI به عنوان آزمون تشخیص سرولوژی ارجح معرفی شده است؛ لذا در این زمینه استفاده از یک استاندارد مناسب و معتبر به عنوان کنترل مثبت در این آزمایشات ضروری بوده و نتایج آن را قابل اطمینان میکند.
مردانی خاطرنشان کرد: با توجه به حفظ تیتر در نمونههای لئوفلیزه شده طی دوره دو ساله مورد بررسی، استفاده از آنها به عنوان استاندارد مثبت، معتبر است.
وی تصریح کرد: تهیه این استانداردها بسیار ارزان و نسبتا سریع بوده و در
عین حال کارایی لازم جهت اعتبار بخشیدن به تست مورد انجام را دارند و
میتوانند در اختیار آزمایشگاههای خصوصی و دولتی کشور قرار بگیرند، در
حالی که نمونههای خارجی بسیار گرانقیمت است و دسترسی به آنها آسان نیست.
ایسنا